7 pași simpli pentru îmbunătățirea stării de bine acasă

În arta Feng Shui, lucrurile cu care alegem să ne înconjurăm contează enorm, deoarece au abilitatea de a ne oferi energie pozitivă, înălțătoare, încurajatoare sau, dimpotrivă, ne pot transmite energie negativă, deprimantă și descurajantă. În plus, lucrurile din jurul nostru sunt mai ușor de abordat decât gândurile și cuvintele din mintea noastră, deoarece le putem vedea. Prin urmare, dacă ne vom amenaja locuințele cu lucruri pozitive și care ne transmit o stare de bine, ne vom bucura de prosperitate, de abundență și de bunăstare. Având în vedere că Feng Shui se referă la utilizarea energiei pozitive în mediul nostru și ne ajută să creem o viață mai calmă și mai lipsită de stres, principiile sale sunt modalitatea perfectă prin care ne putem spori starea de bine.

Pentru început, vom vedea cum putem spori bunăstarea în locuințele noastre, ca mai apoi să vedem cum putem transforma cuvintele, percepțiile și gândurile noastre pentru a atrage și mai mult bine în viețile noastre.

  1. Mai multă siguranță, căldură și confort în bucătărie. Multe persoane consideră de prisos prezența unui covor în bucătărie, însă în prezent există foarte multe covoare de bucătărie fabricate din materiale rezistente, plăcute, cu imprimeuri vesele și în diferite dimensiuni. A avea un covor în bucătărie sporește sentimentele de confort și de siguranță, în timp ce asigură căldură în sezonul rece.
  2. Mai multă prosperitate și echilibru. Tot în bucătărie, este indicat să eliminăm toată dezordinea, tot ceea ce nu mai folosim începând de la tacâmuri vechi, caserole care nu mai sunt în stare bună și până la alimente expirate sau foarte procesate. Este bine să avem frigiderul plin cu alimente proaspete și nutritive, acesta fiind un simbol al prosperității. Pentru a încuraja sănătatea și abundența, ar fi minunat să avem întotdeauna pe masa din bucătărie un bol cu fructe. Pentru echilibru și organizare, sunt de ajutor modelele noi de cântare de bucătărie. Un cântar de bucătărie ne va ajuta să ne calculăm nutrienții zilnici, să preparăm rețete perfecte și va susține sentimentul de echilibru.
  3. Energie proaspătă. Asigurați-vă că permiteți energiei pozitive să pătrundă în locuință încă de la intrare, folosind covorașe vesele, un pantofar organizat, dar și plante decorative prin frunze sau o coroniță fie din crengi împletite, fie din conuri de brad sau din levănțică. Curățați și udați întotdeauna plantele și mențineți ferestrele curate, pentru a invita energia pozitivă să intre în casă.
  4. Scăpați de dezordinea din dormitor. Eliminați toată dezordinea din dormitor și toate lucrurile care stau răspândite în cameră, pe scaune, pe pat și sub pat, precum și echipamentele electronice. Astfel, veți dormi mai bine și vă veți trezi mai revigorați.
  5. Curățenie în dulap. Eliminați toată dezordinea din dulap și scăpați de hainele vechi și de cele pe care nu le mai purtați. Trebuie să vă rămână în dulap doar hainele în care vă simțiți grozav atunci când le purtați. Astfel, dați la o parte tot ce e vechi și faceți loc noului. Unele persoane spun că au reușit să scape și de kilogramele în plus după ce au aplicat această metodă.
  6. Curățenie în birou. Indiferent că lucrați undeva în oraș sau că aveți un birou acasă, este bine să mențineți ordinea și curățenia. Veți elimina stresul și veți spori productivitatea.
  7. Ascultați muzică relaxantă la sfârșitul zilei, în loc să urmăriți știrile de noapte sau un film thriller. Muzica calmă și liniștitoare vă va hrăni inima, vă va induce o stare de pace interioară și vă va ajuta să dormiți mai bine.

În concluzie, arta Feng Shui ne îndeamnă să scăpăm de dezordinea din mediul în care locuim și în care lucrăm și să ne înconjurăm de lucruri frumoase, după care să facem curățenie și în gândurile noastre. În esență, lucrurile pe care ne concentrăm în prezent vor deveni realitate, la fel cum ceea ce avem acum este rezultatul a ceea ce ne-am concentrat în trecut. Pe ceea ce ne concentrăm chiar în acest moment, este ceea ce vom crea.

Lasă un Comentariu...

*