7 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie în 2019

O bucătărie frumoasă nu este întotdeauna una modernă, ci una care să conțină anumite articole de care ai nevoie pentru a-ți ușura munca atunci când prepari cina sau micul dejun. Toate acestea îți vor face ziua mai ușoară și te vor ajuta să petreci timp de calitate aici, în locul cel mai îndrăgit al casei. Totul va fi mult mai bine realizat, bucătăria va fi ordonată, așa că vei profita la maxim de momentele frumoase petrecute în acest colț al casei tale.

Și pentru ca bucătăria să fie exact așa cum ți-o dorești, evită să aduci anumite lucruri de care nu ai nevoie, supraaglomerând spațiul. Cu cât există mai puține elemente, cu atât bucătăria va fi mai frumoasă. Aceste electrocasnice te vor ajuta să pregătești mai repede masa, fiindu-ți de un mare ajutor.

1. Purificator de apă

Îți mai aduci aminte de momentele în care fierbeai apa pentru a o putea folosi la consum sau la prepararea anumitor rețete? Cu siguranță pierdeai foarte mult timp în bucătărie pentru a face acest lucru și nu erai întotdeauna sigur că apa astfel preparată nu conține urme de impurități. Toată această muncă este astăzi înlocuită de funcțiile unui purificator apă, o soluție mult mai la îndemână, ce te asigură că apa poate fi consumată fără nicio urmă de bacterii sau microbi. Transformă apa într-una cu adevărat sigură pentru consum. Mai înainte de a porni spre cumpărături, asigură-te că purificatorul nu prezintă cerințe foarte mari de întreținere, fiindu-ți de ajutor cel la care aproape că nu există.

2. Fierbător de apă

Fie că vrei să prepari un ceai cald, fie că îți dorești o cană de apă caldă ori dorești să adaugi apă clocotită la o anumită rețetă culinară pe care o pregătești, fierbătorul de apă îți va fi de un mare ajutor. Nu va mai fi nevoie să aprinzi plita sau aragazul pentru a încălzi apa, ci doar printr-o simplă apăsare de buton, apa va fi încălzită ușor.

3. Aparat de gheață

Acest aparat este recomandat mai ales atunci când ai loc pe blatul de bucătărie pentru a depozita mai multe electrocasnice mici. Se consideră adesea că aparatul este un moft, însă acesta reușește mai ales în zilele  de vară să facă gheața de care ai nevoie pentru prepararea anumitor băuturi reci. Are mai multe funcții, astfel că puteți selecta până și dimensiunea gheții. Nu va mai fi nevoie să adăpostiți gheața în congelator sau să cumpărați de la magazin, ci veți avea gheață oricând aveți nevoie acasă.

4. Mixer electric

Obișnuiești să faci prăjituri sau alte bunătăți la cuptor, ce necesită coacere? Un mixer electric va amesteca mult mai bine și mai repede ingredientele și rețeta va fi cea pe care o dorești. Te scutește de mult timp petrecut în bucătărie și îți este un ajutor de nădejde ori de câte ori te transformi într-o gospodină.

5. Friteuză cu aer cald

Aceasta este o variantă mult mai sănătoasă decât ne-am putea imagina. Vă ajută să preparați ușor anumite alimente prăjite în ulei, precum cartofii prăjiți sau carnea și oferă un gust minunat mâncării. Grație tehnologiei folosite, friteuza cu aer cald nu folosește aproape deloc ulei, ci se bazează în timpul preparării pe aerul cald, astfel că alimentele vor fi mult mai sănătoase. De aceea, încearcă să schimbi modul de preparare cu ceva mult mai sigur pentru sănătatea întregii familii și să te bucuri de gustul la fel de bun al mâncărurilor.

6. Spălător de vase

Cine nu își dorește să lase în seama altcuiva vasele strânse după o cină copioasă?! Cu siguranță, chiuveta plină de vase murdare este un motiv de stres pentru toți cei ai casei, așa că folosindu-te de capacitățile unei mașini de spălat vase vei spune adio vaselor murdare din bucătărie. Printr-o simplă apăsare de buton, selectând programul de spălare, vasele tale vor fi mereu curate, iar tu, în tot acest timp te vei putea odihni. În funcție de numărul membrilor de familie, poți alege o mașină de spălat vase mai încăpătoare sau una mai mică, iar atunci când nu ai un spațiu de depozitare foarte mare, poți opta pentru o variantă de dimensiuni mai mici.

7. Robot de bucătărie

Iată un aparat care este un ajutor de nădejde pentru cel ce obișnuiește să pregătească zilnic anumite feluri de mâncare. Robotul de bucătărie are mai multe funcții – toacă, mărunțește, pasează alimentele, ba unele dintre ele chiar gătesc la abur sau au funcțiile mixerului electric. Găsește soluția cea mai potrivită pentru tine și cu siguranță vei fi mult mai relaxată atunci când gătești.

Așadar, o zi petrecută în bucătărie nu este nici pe departe atât de grea dacă te vei bucura de funcțiile aparatelor de mai sus, ușurându-ți în acest fel munca.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/femeie-buc%C4%83t%C4%83rie-om-via%C5%A3a-cotidian%C4%83-1979272/

Lasă un Comentariu...

*