6 trucuri prin care poți obține o bucătărie în tendințe

Sufletul casei, bucătăria, devine din ce în ce mai mult o expresie a personalității noastre. Pentru că în prezent sunt disponibile nenumărate modele de mobilier, rafturi, polițe și corpuri individuale, putem să uităm de mobila clasică la comandă.

În afară de mobilier, mai există zeci de idei care pot îmbunătăți stilul și funcționalitatea bucătăriei, iar în rândurile care urmează, le vom prezenta pe cele mai apreciate:

  1. Optați pentru o insulă de bucătărie. În special dacă dispuneți de o bucătărie de dimensiuni generoase, o insulă cu aspect de mobilier și cu tot felul de detalii captivante va fi foarte practică. Rafturile insulei vor reprezinta un loc minunat pentru a depozita lucruri esențiale, cărți de bucate sau accente decorative. Pe lângă spațiul de depozitare, o insulă mare de bucătărie oferă și spațiu excelent pentru pregătirea mesei. Dacă veți monta și o chiuvetă sau o plită în structura insulei, va fi cu atât mai practică. Aici veți găsi mai multe detalii despre cum puteți amenaja și utila o bucătărie modernă.
  2. Folosiți echipamente de uz casnic în tendințe. Cu toate că, în continuare, foarte multe persoane folosesc un aragaz clasic, majoritatea își orientează atenția asupra celor mai noi echipamente casnice, așa cum ar fi o plită cu inducție despre care puteți afla cum funcționează aici, cuptor electric care prezintă numeroase avantaje și, desigur, mașina de spălat vase care scutește gospodinele de un efort substanțial. La rândul său, o hotă de dimensiuni mari sau colorată va crea un punct focal uimitor într-o bucătărie altfel monocromatică.
  3. Folosiți corpuri de iluminat variate. Pentru a beneficia de lumină bogată în toate zonele bucătăriei, nu este suficient să instalați o aplică și atât. Există o variatete de corpuri de iluminat care pot fi instalate strategic pentru a lumina zonele unde lucrați. Folosiți benzi cu LED sau spoturi pentru a lumina zona de gătit și zona chiuvetei, în timp ce luminile tip pandativ sunt excelente pentru zona insulei. Iluminatul este un element funcțional important al unei bucătării, dar poate servi și un rol decorativ. Optați pentru un corp de iluminat dramatic pentru insula sau pentru masa de bucătărie care să devină punctul focal al încăperii.
  4. Alegeți un model de faianță elegant. Puteți opta pentru piese mici care imită cărămida, puteți opta pentru mozaic sau pentru plăci mari de faianță. De asemenea, tendințele ne îndeamnă să aplicăm doar un brâu de faianță și nicidecum de sus până jos. Practic, faianța trebuie să îmbrace zona de gătit și să funcționeze ca un scut care protejează pereții de stropii de mâncare, ulei, apă și de flacăra aragazului. Plăcile de faianță sunt minunate pentru a adăuga personalitate în bucătărie.
  5. Depozitați electrocasnicele mici. Evitați ca bucătăria să aibă un aspect excesiv de industrial, ascunzând cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine, blenderul și alte aparate într-un dulap încăpător.
  6. Optați pentru soluții inteligente de depozitare. Dulapurile culisante reprezintă o modalitate inteligentă de a menține blatul de lucru liber și toate obiectele utilizate frecvent la îndemână. Folosiți dulapuri culisante pentru depozitarea condimentelor, uleiurilor și oțetului lângă zona de gătit sau pentru depozitarea detergenților și pungilor menajaere lângă chiuvetă sau mașina de spălat vase.

Într-un spațiu axat pe funcționalitate, poate fi dificil să găsiți modalitatea de a vă exprima personalitatea, așa că vă îndemnăm să căutați locuri neașteptate în bucătărie pentru a vă expune stilul, cum ar fi un autocolant în interiorul dulapurilor sau montarea unor rafturi pentru a expune o colecție specială. Pentru un plus de detalii arhitecturale, rafturile pot fi susținute de suporturi din lemn sau fier forjat. Nu uitați nici de perdele, care sunt un element important în bucătărie, oferind intimitate, un accent decorativ și un bun control al luminii. Evitați totuși țesăturile care trebuie curățate chimic, jaluzelele care necesită un produs de curățare special sau cele care trebuie aspirate frecvent. Optați în schimb pentru țesături care pot fi aruncate direct în cuva mașinii de spălat.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*