6 echipamente importante de uz casnic și durata lor de funcționare

Cei mai mulți dintre noi nu ne gândim la durata de funcționare a echipamentelor noastre de uz casnic, asta până în momentul în care dau semne de uzură sau nu mai funcționează. Cu toate că apar în mod constant noi echipamente pentru casă și electrocasnice cu funcții inovatoare, majoritatea persoanelor înlocuiesc ocazional un aparat electrocasnic – adesea chiar înainte ca aparatul să ajungă la sfârșitul duratei sale de funcționare sau atunci când își renovează locuința.

6 echipamente importante de uz casnic și durata lor de funcționareIată 6 echipamente principale pe care le folosim zi de zi și durata lor aproximativă de funcționare:

  1. Cât durează un aragaz? Dintre majoritatea aparatelor majore de bucătărie, cele mai multe aragazuri ajung la o durată de funcționare de aproximativ 15 ani. În ceea ce privește plitele electrice, acestea pot avea o durată de funcționare estimată de 13 ani. La rândul său, hota, care este instalată în mod obișnuit pentru a capta particulele de grăsime și mirosurile emanate în timp ce gătim, durează aproximativ 14 ani.
  2. Ce durată de funcționare are un frigider? Tehnologia frigiderelor se schimbă constant, deoarece producătorii elaborează metode mai eficiente din punct de vedere energetic și al spațiului pentru a menține alimentele proaspete pentru mai mult timp. Ne putem aștepta ca cele mai multe modele de frigidere standard să reziste aproximativ 13 ani, în timp ce modelele mai compacte durează de obicei aproximativ 9 ani. Însă, înlocuirea mai devreme a unui model mai vechi ar putea însemna economii substanțiale de bani pe termen lung. Potrivit Departamentului de Energie al SUA, un frigider nou cu certificatul Energy Star folosește cu cel puțin 15% mai puțină energie decât modelele necertificate, cu 20% mai puțină energie decât cea impusă de standardele federale actuale și cu 40% mai puțină energie decât un model vândut în 2001.
  3. Cât durează un congelator? Mulți dintre noi ne bucurăm de conveniența oferită de un congelator separat, fie un model vertical, fie un model de ladă. Congelatoarele de astăzi au o durată de viață de până la 20 de ani, dar în medie aproximativ 11 ani. Pentru a maximiza eficiența congelatorului, investiți într-un model cu ciclu automat de dezghețare sau dezghețați-l manual în mod regulat, pentru a vă asigura că nu există niciodată mai mult de un sfert de inch de îngheț.
  4. Ce durată de funcționare are o mașină de spălat vase? O mașină de spălat vase eficientă ne poate ajuta să facem economii uriașe de timp, energie și apă. Dezavantajul este că aceste ajutoare de bucătărie trebuie înlocuite după aproximativ 9 ani, în medie. Totuși, această durată de viață scurtă are un aspect clar – un model de mașină certificată cu Energy Star utilizează substanțial mai puțină apă, asta însemnând 12 litri de apă sau mai puțin pe ciclu în comparație cu un model mai vechi care poate folosi chiar și 38 de litri de apă pe ciclu. În plus, o mașină de spălat vase fabricată înainte de anii 2000 consumă mai mult de dublul energiei pe care o folosește un model mai nou.
  5. Ce durată are un cuptor cu microunde? Cuptoarele cu microunde reprezintă varianta cea mai modernă de a ne pregăti sau măcar încălzi masa, dar, din păcate, nu durează atât de mult. Un cuptor cu microunde poate dura oriunde între 5 și 10 ani, cu o durată de viață medie de 9 ani.

În cele din urmă, cu siguranță vă întrebați cât durează o mașină de spălat. Potrivit specialiștilor, mașinile de spălat au o durată medie de viață de aproximativ 10 ani. Pentru a prelungi durata de viață a mașinii de spălat, porniți ciclul de spălare doar atunci când aveți o încărcătură completă. Acest lucru reduce numărul de cicluri pe care le rulează mașina în fiecare an și, de asemenea, economisește apă și energie. Întreținerea regulată, inclusiv curățarea sifonului sau a filtrului și înlocuirea furtunurilor după cum este necesar, poate ajuta, de asemenea, la prelungirea duratei de funcționare a mașinii de spălat.

 

Lasă un Comentariu...

*