5 trucuri care să te ajute să ai o bucătărie frumoasă

Bucătăria este spațiul casei cel mai des folosit. Fie că preparăm mâncarea, fie că stăm în jurul mesei alături de toți cei dragi ori că ne bem cafeaua dimineața devreme, bucătăria este un spațiu drag pentru toți cei ai casei. De aceea, este bine ca stilul de amenajare să se potrivească cu restul locuinței, să constituie o amprentă a personalității tale și a membrilor familiei tale.

bucatarieCu toate că uneori ne aflăm în pană de idei, bucătăria perfectă chiar există. Pentru fiecare dintre noi o imagine, un lucru este aproape perfect însă diferă valorile ce o/îl compun. Așa este și cazul bucătăriei noastre, amenajarea acesteia și mai ales utilarea sa depind de multă creativitate sau de sfaturile unui designer talentat.

Iată mai jos 5 trucuri care să te ajute să ai o bucătărie frumoasă:

1. Spațiul generos

Dacă visezi la o bucătărie care să-ți permită să te miști nestingherit, să ai numeroase spații de depozitare în care să introduci mai multe seturi de pahare, veselă pentru diferite ocazii, ustensile de tot felul și aparate electrocasnice, ar trebui să gândești acest lucru încă de la început, încă din timpul construcției casei tale. Schițele de proiectare ale casei trebuie să cuprindă o bucătărie spațioasă, care să îți permită aceste lucruri pe cât de mici, pe atât de însemnate. Iar atunci când locuiești la bloc, lucrurile stau puțin diferit. Rareori, bucătăria este mare, de cele mai multe ori trebuie să ne luptăm cu micile trucuri de amenajare în așa fel încât să ne mai rămână puțin spațiu de care să beneficiem.

2. Insula de bucătărie

În viziunea mea bucătăria perfectă clar trebuie să aibă o insulă, în jurul cărei te poți reuni cu familia, unde poți să-ți bei cafeaua de dimineață privind către geam, admirând peisajul, cățelul ce se joacă în iarbă sau boboci înfloriți. În insula de bucătărie trebuiesc cuprinse o parte dintre electrocasnicele utile. Aici, și-ar putea găsi locul și destul de bine o plită incorporabilă, precum este aceasta sau cuptorul electric. De asemenea, hota pe care o poți regăsi aici este de nelipsit atunci când vine vorba despre insulă.

3. Lumina naturală

Lumina este esențială nu doar vieții ci și pentru un spațiu de locuit. Această bucătărie perfectă este inundată din toate părțile de lumina naturală, punând în evidență și mai bine spațiul, culorile și finisajul pieselor de mobilier. Un spațiu întunecat, conștient sau inconștient, te întristează, te indispune.

4. Eleganța

Nu ai cum să negi că eleganța spațiului are un rol desăvârșit. Atât mobilierul din lemn, cât mai cu seamă candelabrele cu ale lor șiraguri de lacrimi cristaline pot oferi această eleganță suavă.

5. Contrastul

Poți opta pentru mai multe variante. Forma tavanului ce urmărește panta acoperișului, protejat de bârnele din lemn masiv purtând tonuri ciocolată neagră poate intra în contrast cu griul elegant al pereților, corpurile de iluminat și imprimeul textil al scaunelor de bar. Iată o abordare inedită și extrem de surprinzătoare.

6. Culoarea

Accentele de culoare prezente prin intermediul tapițeriei și covorului pot pune în evidența insula, și te vor atrage ca un magnet, astfel încât privirea să îți rămână blocată în această zonă. Prin intermediul jocurilor cromatice, bucătăria perfectă își pierde din sobrietatea dată de liniile clasice ale mobilierului, devenind mai blândă și mai atrăgătoare.

7. Pardoseala

Contrar așteptărilor, pardoseala nu este îmbrăcată într-un material ceramic, ce ar face viața de gospodină mai ușoară într-o bucătărie cu trafic intens, ci în lemn în tonuri calde.

Toate acestea definesc o bucătărie perfectă pentru tine și cei apropiați.

Lasă un Comentariu...

*