5 moduri prin care poți amenaja o bucătărie practică

Cu toții ne dorim o bucătărie perfectă, practică, utilă și cât mai eficientă, însă o bucătărie perfectă va arăta diferit pentru toată lumea. Este posibil ca un corp de iluminat mic să nu fie suficient pentru o bucătărie spațioasă de casă, la fel cum rafturile deschise s-ar putea să nu fie cele mai practice pentru o familie cu copii mici.

Dacă doriți să vă bucurați de o bucătărie practică și frumoasă, iată câteva idei:

  1. De ce are nevoie o bucătărie funcțională și estetică? Am văzut cu toții fotografii ale celor mai impresionante și elaborate bucătării. Și, deși sunt frumoase și poate că încorporează cele mai noi stiluri, fiecare familie vine cu propriile sale nevoi și cerințe. Dacă intenționați să vă renovați bucătăria, în primul rând ar trebui să vă gândiți la nevoile personale, înainte de a vă concentra pe cele mai noi stiluri. De exemplu, dacă familia a devenit mai mare, poate că ar trebui să luați în considerare cele mai noi combine frigorifice Beko și să vă luați gândul de la ce se poartă în materie de colțare de bucătărie. Indiferent de modul în care intenționați să vă folosiți bucătăria, cel mai recomandat este să vă axați pe echipamente de uz casnic de o calitate cât mai înaltă și eficiente din punct de vedere energetic, după care să vă concentrați asupra mobilei. Un rând de trei sertare, care să conțină un sertar superior mai mic și două sertare inferioare mai adânci este foarte indicat. Sertarele superioare sunt perfecte pentru ustensile, tacâmuri și obiecte mai mici, în timp ce sertarele mai mari pot fi utilizate pentru multe articole de bucătărie diferite, cum ar fi vase, tigăi, electrocasnice mici, alimente și multe altele. De asemenea, optați pentru un coș de gunoi încorporat în dulap, deoarece un coș de gunoi la vedere nu este atât de atrăgător.
  2. Necesități pentru pregătirea mesei. Pentru cei cărora le place să gătească, o bucătărie practică este esențială. Triunghiul de lucru este o caracteristică-cheie pentru o bucătărie funcțională. Dacă nu sunteți familiarizați cu acest concept, triunghiul de lucru înseamnă acces direct de la aragaz la frigider și la chiuvetă. Din nou, echipamentele de uz casnic sunt foarte importante. Un cuptor incorporabil Beko, o plită electrică și o hotă din aceeași gamă vă pot ușura munca în bucătărie. La rândul său, o chiuvetă mare și adâncă este o necesitate pentru tăvi și oale mari. Puteți, de asemenea, să proiectați o chiuvetă secundară în bucătărie sau, și mai bine, puteți opta pentru o mașină de spălat vase.
  3. Bucătării funcționale pentru familiile mari. Familiile cu copii pot avea nevoi diferite față de familiile fără copii. Pentru familiile cu copii de vârstă mică, pot fi necesare încuietori de siguranță pentru dulapuri și sertare, pentru ca micuții să nu intre în contact cu ustensilele de bucătărie periculoase, precum cuțitele. Insulele de bucătărie sunt deosebit de utile în bucătăriile familiale. Alături de câteva scaune, insula este un loc minunat unde copiii pot savura o gustare rapidă sau pot ajuta la pregătirea mesei.
  4. Bucătărie utilă, dar și elegantă. O bucătărie practică nu înseamnă o bucătărie urâtă. Blaturile sunt cele care pot oferi bucătăriei un strop de eleganță. Pe de altă parte, blaturile trebuie să fie durabile și ușor de întreținut. Luați în considerare blatul din cuarț care va fi extrem de durabil, nu necesită sigilare, este rezistent la căldură și zgârieturi și este disponibil într-o mare varietate de culori.
  5. Nevoi de depozitare. Deoarece depozitarea este uneori problematică în bucătării, plus că ne-ar plăcea să avem la îndemână cele mai folosite instrumente de gătit, iată că le putem transforma în piese decorative. Luați în considerare depozitarea spatulelor, a lingurilor și a tuturor instrumentelor într-un borcan decorativ pe blat. Dacă ați rămas fără spațiu în dulapurile de bucătărie pentru depozitarea vaselor și tigăilor, luați în considerare agățarea acestora de un panou de sau de o șină. Astfel, veți avea vasele la îndemână și veți crea totodată un punct focal unic.

Dintotdeauna, bucătăria a fost considerată inima casei. Aici se adună toți membrii familiei pentru a lua masa, pentru a purta conversații și pentru a găti cele mai gustoase preparate. Pentru a vă bucura de o bucătărie perfectă, este necesar să încorporați atât design-ul funcțional, cât și stilul.

Lasă un Comentariu...

*