5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când schimbi look-ul bucătăriei

Te-ai săturat de vechea ta bucătărie? Simți că aceasta nu te mai reprezintă mai deloc? Mai mult ca sigur ar trebui să te gândești la o schimbare. Vei avea nevoie de noi elemente de decor, de piese de mobilier noi și mai ales de instalații sanitare schimbate. Plăcile ceramice de pe pereți ar putea fi înlocuite cu piatră naturală, o nouă tendință a acestui sezon și gresia de pe jos cu travertin. Și dacă ai în vedere renovarea spațiului amenajat până nu demult în stil clasic într-unul modern, cu siguranță vei lăsa în urmă culorile neutre și te vei concentra către nuanțe mai vii, potrivite personalității tale.

Cu puțină inspirație vei crea un spațiu în care să te simți minunat, un loc în care poți să gătești până seara târziu, dar și un loc în care poți să îți bei cafeaua dimineața devreme ori unde să poți citi o carte. Și dacă îți dorești multe și nu știi cum anume să le combini pentru a putea ieși în cele din urmă ceea ce îți dorești ar fi bine să iei în calcul sfaturile unui designer de interior.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când vrei sa îți schimbi de tot bucătăria:

1. Înlocuiește boilerul vechi cu acest instant apă caldă. În acest mod apa se va încălzi imediat și nu va trebui să aștepți deloc pentru a folosi apa caldă pentru a spăla vasele murdare. Un boiler instant se poate așeza în bucătărie fără probleme, nu ocupă mult spațiu și nici nu este deloc scump. Desigur, aceasta este o variantă potrivită atunci când nu beneficiezi de o centrală termică pe gaze care să poată încălzi apa caldă menajeră.

2. Gândește-te la soluțiile de iluminat – renovarea bucătăriei nu înseamnă numai vopseaua lavabilă aruncată pe perete, ci mai degrabă înseamnă un plan atent pe care trebuie să îl respecți cu multă atenție. De aceea, ar fi bine să iei în calcul alegerea unor soluții de iluminat potrivite acestui spațiu. În zona de lucru vei avea nevoie de o lumină puternică, dar caldă, ai putea opta chiar și pentru anumite corpuri de iluminat suspendate, însă la fel de potrivite pentru bucătărie ar fi și aceste aplice led, cu prindere direct de tavan. Becurile cu LED pot fi o soluție bună pentru casa ta, având un consum mic și o durată de viață mult mai mare.

3. Alege mobilier incorporabil – iată o altă soluție potrivită atunci când îți dorești să faci o schimbare în locuința ta. Uită de vechiul tău mobilier și alege o mobilă incorporabilă. De aceea, ar fi bine să știi încă de la început care sunt electrocasnicele de care ai mare nevoie și mai apoi să găsești cele mai potrivite soluții ca totul să se potrivească perfect. În acest fel vei face multă economie de spațiu și totul va arăta foarte frumos.

4. Înlocuiește vechiul aragaz cu un cuptor incorporabil. S-au dus deja vremurile în care aragazul să mai fie la mare căutare. Acum, acesta este înlocuit de cuptorul incorporabil și de plită. Timpul de coacere și de preparare al mâncării este mult mai redus și mai ales produsele sunt de cea mai bună calitate.

5. Accesorii colorate – dacă nu optezi pentru prea multă culoare la nivelul pereților, atunci ai putea alege o mobilă colorată. Dacă nici acest lucru nu te avantajează, poți să adaugi un plus de culoare spațiului prin accesoriile cumpărate. De exemplu, ai putea alege perdele sau draperii colorate, fiind printre primele elemente remarcate de către musafiri și de ce acestea îți vor putea aduce zâmbetul pe buze în fiecare dimineață.

Lasă un Comentariu...

*