5 lucruri de care ai nevoie pentru un bebe de peste 6 luni

Vârsta de 6 luni este una ce marchează modificări destul de mari în viața lui bebe – începe diversificarea, încep să iasă dințișorii, bebe se joacă mai mult și chiar se pregătește să facă și primii luni pași. Asta înseamnă că va trebui să treci pe listă câteva lucruri pe care trebuie să le cumperi pentru cel mic.

5 lucruri de care ai nevoie pentru un bebe de peste 6 luni

Ca să nu te prindă această perioadă nepregătită, mai jos vei găsi o listă cu 5 obiecte pe care trebuie să le cumperi pentru un bebeluș cu vârsta de peste 6 luni:

  1. Scaun de masă

După cum spuneam, vârsta de 6 luni marchează începutul diversificării alimentației la bebeluși și îți va fi mult mai ușor să îl hrănești dacă îl așezi într-un scaun de masă, în siguranță. În plus, aceasta este vârsta la care bebe începe să stea în șezut sau sprijinit și începe să aibă din ce în ce mai mult control asupra corpului său. Cu ajutorul acestor scaune de masă bebe, cei mici stau confortabil și se pot bucura în siguranță de primele mese solide.

  1. Spațiu de joacă

Tot de la această vârstă, copilul începe să fie din ce în ce mai conștient și curios de mediul înconjurător în care trăiește. Vei vedea că va începe să exploreze și să descopere treptat lucrurile din jurul său. Este important să îi pregătești un spațiu de joacă în care bebe să își petreacă timpul și să se dezvolte din toate punctele de vedere. Spre exemplu, poți opta pentru una dintre acele căsuțe pentru copii – poți fi sigură că cel mic va transforma acest spațiu în propriul său univers creativ!

  1. Premergător sau antemergător

Bebe va face primii pași atunci când este el pregătit, însă este necesar să îi oferim tot sprijinul atunci când dă primele semne. Un lucru important de menționat este faptul că nu trebuie să grăbim acest proces și să îl forțăm pe bebe să facă primii pași dacă el nu vrea – acest proces este unul natural. Ar fi util totuși să ai în casă un premergător sau antemergător. Există o întreagă dispută pe acest subiect și din ce în ce mai mulți specialiști recomandă antemergătorul în detrimentul premergătorului, considerându-l o variantă mai bună pentru sănătatea celui mic. Antermegătorul ajută la formarea mersului corect al copilului și îi oferă încredere în sine, cu fiecare pas pe care îl face.

  1. Produse pentru igiena dentară

Din păcate, vârsta de 6 luni aduce și primele dureri ce însoțesc dentiția și trebuie să te pregătești și pentru astfel de situații mai puțin plăcute. Odată cu apariția primilor dințișori, trebuie să înveți pe cel mic și cu o rutină de igienă dentară și să cumperi produsele pentru igienă necesare. Așa că, nu uita să pui pe listă și aceste lucruri, alături de jucăriile de dentiție. Începutul va fi greu, însă trebuie să îi învățăm pe cei mici cu obiceiuri sănătoase dacă vrem să crească sănătoși!

  1. Cărți senzoriale

Nu în ultimul rând, pe lista de cumpărături pentru un bebe cu vârsta de peste 6 luni ar trebui să se regăsească cărțile senzoriale. Pe măsură ce curiozitatea celor mici crește, aceste cărți senzoriale vor fi utile pentru că îi ajută să descopere texturi noi și să își dezvolte și motricitatea fină și coordonarea degețelelor. Desigur, poți adăuga pe listă mult mai multe jucării, însă trebuie să fii atentă ca acestea să fie adaptate vârstei copilului dacă vrei să contribuie la dezvoltarea sa.

Acestea sunt lucrurile esențiale pe care le poți pregăti pentru un copil cu vârsta de peste 6 luni. Sunt lucruri care nu ar trebui să îți lipsească pentru că te vor ajuta atât pe tine (în special scaunul de masă în perioada diversificării), cât și pe bebe în procesul său de creștere sănătoasă.

Lasă un Comentariu...

*