5 lucruri ca bucătăria să funcționeze în favoarea ta

Toate drumurile duc spre bucătărie. Însă e acest spațiu unul prietenos? Te ajută, de exemplu, să-ți pui în valoare aptitudinile de bucătar, fără a-ți răpi prea mult timp? Descoperă cele 5 lucruri ca bucătărie să funcționeze în favoarea ta, mereu!

Bucătăria e un spațiu în care se întâlnesc, de obicei, toți membrii familiei, pentru a mânca și a socializa deopotrivă. Iată de ce, e important ca acest loc să fie unul funcțional și plăcut. Pe lângă grija față de organizarea spațiului, un rol important îl joacă gadgeturile disponibile. Prin intermediul lor, îi poți uimi pe cei dragi cu bucate delicioase, câștigând totodată timp pe care să-l petreci cu ei.

Iată care sunt cele 5 lucruri ca bucătăria să funcționeze în favoarea ta, începând chiar de astăzi:

  1. O plită încorporabilă. Indiferent dacă optezi pentru o plită pe gaz sau curent electric, tehnologiile moderne te ajută să pregătești bucatele preferate cu un efort minim, punându-ți la îndemână dispozitive care se curăță ușor și contribuie la economisirea banilor! Gătitul pe gaz e cel mai ieftin. Însă plitele încorporabile electrice rivalizează ușor cu cele pe gaz. Ele sunt, de asemenea, ușor de întreținut. Dacă vei opta pentru o plită încorporabilă vitroceramică, te vei bucura de o temperatură constantă de gătire, oprire automată și deisgn demn de reviste. O plită cu inducție, în schimb, va aduce, pe lângă randamentul ridicat și distribuția uniformă a caldurii, un timp mai mic de gătire. Iar faptul că plita nu se încălzește va contribui la menținerea unei temperaturi agreabile în bucătărie. Mai multe modele de plite încorporabile poți găsi aici.
  1. O mașină de spălat vase. Știai că, săptămânal, pierzi aproximativ 4 ore și 13 minute spălând vase? O mașină de spălat vase te poate ajuta să folosești acest timp într-un mod mai plăcut. Uită de mormanele de vase murdare, care-ți strică pofta de mâncare și de gătit, alegând o mașină de spălat vase de aici. Odată cu ea, te vei bucura și de multiplele sale avantaje. Unul dintre ele este economia la facturare. O mașină de spălat folosește doar 10 litri de apă/program și, în plus, consumă doar apă rece! Vei câștiga, zilnic, aproape 45 de minute pe care să le folosești după bunul plac. În plus, toate vasele vor fi curate și vor arăta ca noi.
  2. Un robot de bucătărie multifuncțional. Primul robot de bucătărie a apărut în 1946. De atunci, invenția a ușurat viețile a mii de gospodine. Cel mai indicat e să alegi un robot de bucătărie multifuncțional. Adică, să ai grijă ca acesta să îndeplinească funcțiile de blender, mixer, storcător, mașină de tocat/făcut aluat, râșniță, răzătoare. Cu cât mai multe opțiuni, cu atât mai mult spațiu în bucătărie și timp pentru tine.
  3. Organizatoare pentru sertare. Unul dintre motivele care fac bucătăria să arate adesea ca un câmp de război este tendința de a nu pune ustensilele și tacâmurile folosite la locul lor. O metodă facilă, care ne ajută să facem asta, automat, sunt organizatoarele pentru sertare. Conform specialistei în curățenie, Marie Kondo, cel mai bine e să împărțim toate obiectele de care dispunem pe categorii. Apoi, exponenții aceleiași categorii să fie plasați într-un anumit compartiment din sertar – de dorit, de-a lungul acestuia. Astfel, fiecare obiect va avea un loc bine stabilit și nu vom mai pierde timp căutându-l sau aranjându-l.
  4. Un aparat de făcut cafea. Studiile arată că 96% dintre români își beau acasă cafeaua de dimineață. De ce n-ai transforma acest lucru într-un ritual de familie, cu ajutorul unui aparat de făcut cafea? Pe lângă energia furnizată de cofeină, o cană de cafea, savurată alături de cei dragi, îți va asigura și buna dispoziție necesară pentru întreaga zi de muncă.

Lasă un Comentariu...

*