5 idei pentru o bucătărie frumoasă

Bucătăria este spațiul în care petreci cel mai mult timp, dar și locul în care uneori simți nevoia să te răsfeți, bând o cafea bună sau citind o carte.

Astăzi, bucătăria a trecut de la un spațiu special creat pentru gătit, la un spațiu cu mult mai multe funcționalități. Aici, poți bea o cafea cu prietenii apropiați, poți sta la povești până seara târziu alături de cei dragi, poți citi o carte și uneori chiar și poți lucra. De aceea, bucătăria trebuie să fie amenajată astfel încât totul să se potrivească cu personalitatea ta, trecând dincolo de barierele scrise ale designului modern. Se spune că un designer de interior trebuie să găsească soluții cererilor tale, așa că dacă te afli în pană de idei ar trebui să ceri ajutorul unui specialist, iar la final tot ceea ce ți-ai imaginat să fie integrat cât se poate de bine în interior. Cu puțină imaginație ai putea crea chiar tu spațiul pe care ți-l dorești, însă totul trebuie planificat cu multă atenție și răbdare.

Iată mai jos 5 idei pentru o bucătărie frumoasă:

1. Ai în vedere funcționalitatea spațiului. Aceste idei pentru amenajarea bucătăriei te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Dacă bucătăria este folosită de tine doar drept spațiu de gătit, atunci ar trebui să te concentrezi mai mult pe funcționalitate, dar și pe alegerea celor mai bune electrocasnice. Dacă ești persoana care încearcă să definească un alt scop bucătăriei, atunci poate că ar fi potrivit să creezi o zonă de relaxare, un loc în care să te simți minunat ori de câte ori simți nevoia.

2. Rolul electrocasnicelor este de necombătut – dincolo de orice altceva, electrocasnicele sunt produsele de maximă utilitate în bucătărie. Fie că vorbim despre frigider, cuptor incorporabil, plită, mașină de spălat vase, robot de bucătărie – toate sunt foarte importante. Și dacă nu ai unde anume să așezi mașina de spălat rufe întrucât baia este prea mică, ai putea alege să o incorporezi în mobilierul de bucătărie, însă este bine să alegi un model cu un nivel de zgomot la centrifugare foarte mic.

3. Triunghiul bucătăriei – un alt aspect important! Așadar, atunci când vorbim despre zona de gătit nu trebuie să uităm de cele trei zone importante – zona caldă (aragaz/cuptor sau plită), zona rece (frigider), zona umedă (chiuvetă). Dacă tocmai ce te-ai decis să reamenajezi spațiul, atunci mai mult ca sigur ar fi binevenită o nouă restructurare a bucătăriei, astfel încât aceste trei zone să fie cât mai aproape unele de celelalte, ușurându-ți munca și păstrând mai multă ordine astfel.

4. Placarea pereților – un alt aspect important! Teoriile că faianța este cel mai bun material pentru bucătărie sau baie au fost în ultima vreme combătute. De această dată ar trebui să alegi piatra naturală, un material care se poartă din ce în ce mai mult și care oferă bucătăriei tale un farmec cu totul aparte. Ai putea alege, de exemplu, ardezia flexibilă, ușor de montat și mai ales un material foarte ușor de întreținut, pretabil chiar și pentru zonele expuse aburului și umezelii.

5. Nu uita de accentele de culoare – mai ales atunci când preferi stilul modern vei putea alege să te joci cu ceva accente de culoare. Bucătăria trebuie să fie un spațiu vesel și primitor și de aceea este bine să alegi accesorii colorate, perdele și draperii care să atragă atenția asupra spațiului, ba chiar și piese de mobilier colorate.


Lasă un Comentariu...

*