5 cele mai moderne chiuvete pentru casa ta

Atunci când ne renovăm baia sau bucătăria, dar și atunci când lucrăm la amenajarea întregii noastre locuințe, chiuveta este adesea ultimul detaliu care primește atenția noastră. Doar atunci când dorim să aducem îmbunătățiri bucătăriei sau băii, tindem să acordăm mai multă atenție modelului de chiuvetă care s-ar potrivi cel mai bine. Deși este de cele mai multe ori un detaliu, chiuveta poate fi un punct focal atât în bucătărie, cât și în baie, contribuind la o schemă de decorare bine definită și stilată.

5 cele mai moderne chiuvete pentru casa taAșadar, dacă tocmai v-ați achiziționat o locuință și urmează să o amenajați sau dacă doriți să începeți noul an cu proiecte de renovare a băii sau a bucătăriei, iată care sunt cele mai moderne chiuvete cu care nu veți da greș:

  1. Chiuvetă ceramică. Ceramica este un material potrivit atât pentru o chiuvetă baie, dar și pentru o chiuvetă în bucătărie. Chiuvetele din ceramică sunt foarte apreciate pentru suprafețele lor dure, impermeabile, rezistente la pete, la căldură și la impact. În plus, ceramica este un material clasic, care se potrivește într-o varietate de stiluri de amenajări, inclusiv rustic, tradițional, natural, modern, minimalist sau glamour. Dacă vă doriți o bucătărie rustică, atunci o chiuvetă din ceramică stil cottage este alegerea ideală. În schimb, pentru o baie modernă, optați pentru chiuvete din ceramică rotunde, ovale sau pătrate. În esență, ceramica este un material foarte dens și dur, care oferă chiuvetelor o durabilitate și o rezistență deosebite.
  2. Chiuvetă din metal. Metalul este un material foarte potrivit pentru o chiuvetă bucătărie. Fiind piesa centrală dintr-o zonă supusă unui nivel ridicat de umiditate, chiuveta trebuie să fie compatibilă cu designul bucătăriei, dar totodată trebuie să fie și practică, durabilă și ușor de curățat. Oțelul inoxidabil a fost și este în continuare un material foarte popular și apreciat, datorită proprietăților sale igienice, a rezistenței sale la pete, la rugină și la coroziune. Dacă vă doriți o bucătărie foarte stilată, atunci puteți opta și pentru o chiuvetă din cupru sau alamă.
  3. Chiuvete de marmură. Marmura este un material asociat cu designul de lux, indiferent dacă optați pentru o chiuvetă din marmură, pentru un blat din marmură sau pentru mici suprafețe din marmură. Pentru o bucătărie foarte luxoasă, puteți opta pentru un blat din marmură. În schimb, pentru baie puteți alege o chiuvetă din marmură sau doar mici accesorii realizate din acest material atât de prețios, cum ar fi tăvi, dozatoare de săpun sau recipiente. Marmura este unul dintre cele mai apreciate materiale și este renumită pentru durabilitatea sa și pentru aspectul deosebit. Totuși, spre deosebire de alte materiale sintetice și de alte pietre naturale, este mai poroasă, ceea ce înseamnă că tinde să se păteze mai ușor și să se zgârie, necesitând întreținere constantă.
  4. Chiuvete din compozit. De obicei, o chiuvetă din compozit este fabricată dintr-un amestec de nisip de cuarț și rășină acrilică. Se obține astfel un material rezistent, neporos, care este disponibil într-o varietate de culori. În funcție de preferințele personale, puteți alege o chiuvetă într-o nuanță care să se potrivească, să completeze sau să contrasteze cu restul amenajării din baie sau din bucătărie. Avantajele compozitului includ durabilitatea și rezistența la pete, la zgârieturi, acizi și căldură. Este un material sigur pentru alimente, ușor de întreținut și rapid de curățat.

În cele din urmă, dacă locuiți într-o casă open space, atunci veți dori să luați în considerare chiuvetele integrate pentru bucătărie. Acestea sunt realizate dintr-o singură bucată de cuarț pentru a se integra fără probleme în blatul de lucru. Cuarțul are proprietăți igienice și o rezistență ridicată la zgârieturi, pete și daune cauzate de căldură. Chiuvetele integrate din cuarț sunt disponibile într-o varietate de culori și au cerințe minime de întreținere.

Lasă un Comentariu...

*