4 trucuri pentru o bucătărie ca de poveste

Amenajarea bucătăriei este un must do, mai ales atunci când ne gândim cât de mult stăm aici, fie că gătim alimentele cele mai gustoase, fie că ne savurăm cafeaua de dimineață sau ceaiul împreună cu cei dragi sau chiar alături de prieteni. Tot bucătăria este spațiul care încet încet se transformă într-o cu totul altă destinație – cei mai mulți dintre noi, deși iubesc să gătească, nu o mai fac la fel de des și ajung să petreacă aici citind sau pur și simplu pentru că aici se simt acasă.

Folosirea unor mici trucuri de amenajare ale bucătăriei nu numai că vă vor ajuta să transformați spațiul într-un loc ca de poveste, ci îl vor face mai util și mai plăcut. Și cum cu toții știm că în bucătărie trebuie să se regăsească atât piese de mobilier care să „găzduiască” vesela, dar și electrocasnice mai mari sau mici, iată 4 trucuri pe care să le ai în vedere atunci când încerci să amenajezi o bucătărie:

  1. Oferă-le electrocasnicelor un loc special întrucât sunt indispensabile acestui spațiu. De exemplu, nu ai cum să privești bucătăria fără a avea un frigider încăpător, la fel cum nu ai cum să te gândești că ai putea găti ceva fără o plită sau un cuptor incorporabil. Iar atunci când îți place să gătești trebuie să ai o hotă performantă care să te ajute, printre altele, să scapi de mucegai, o ciupercă extrem de periculoasă pentru toți cei ai casei, dar și pentru pereții locuinței.
  2. Păstrează în fiecare zi ordinea în încăpere! Iată un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți dorești ca bucătăria ta să arate perfect. Nu uita că ordinea reprezintă elementul cheie pentru oricine iubește un spațiu frumos, așa că ar fi bine să iei în calcul ca în fiecare zi să te preocupe acest element. Și pentru a nu rămâne nici urmă de dezordine, ar fi bine să te gândești la o mașină de spălat vase, precum este aceasta, care să te ajute să scapi de vasele murdare mult mai ușor, acestea fiind destul de numeroase în fiecare zi. O bucătărie în care nu sunt vase murdare este o bucătărie ordonată.
  3. Alege un mobilier frumos! Acest lucru reprezintă un truc de amenajare. Mobilierul ales pentru bucătăria ta trebuie să fie atât util, adăpostind vesela, cât și foarte frumos și mai ales adaptat stilului locuinței tale. Ai putea alege un mobilier clasic dacă ești adepta stilului clasic sau unul în stil minimalist, dacă ții foarte mult la conservarea spațiului din încăpere. Culorile vii reușesc să dea bucătăriei tale o notă în plus de veselie, însă dacă optezi pentru stilul neutru, atunci ar fi bine să încerci ceva colorat pentru pereți sau accesorii.
  4. Accesoriile, la îndemâna oricui. O vază așezată pe un colț de mobilier, un tablou frumos pictat și care să te inspire, un perete accent, draperii sau perdele, ba chiar și un colț de covor – toate aceste lucruri sunt mai mult decât binevenite în orice locuință, dar mai ales în bucătărie. Accesoriile sunt lucruri ce oferă un plus de personalitate spațiului și cu cât sunt alese mai bine cu atât conferă o notă de eleganță. Nu te sfii și adaugă ori de câte ori ocazia toate acele decorațiuni care se potrivesc cu bucătăria ta.

Lasă un Comentariu...

*