4 tendințe practice și moderne în renovarea bucătăriei

Valoarea de revânzare a locuințelor noastre crește de-a lungul anilor pe măsură ce investim în renovări și îmbunătățiri. Chiar dacă nu aveți de gând să vă vindeți locuința, tot este recomandat să faceți renovări ocazionale pentru a beneficia de confort și siguranță sporite. În ceea ce privește bucătăria, cu siguranță este un spațiu foarte important în orice locuință și merită toată atenția noastră. O bucătărie renovată impresionează prin estetică, prin echipamente moderne, sigure și eficiente din punct de vedere energetic, prin flux îmbunătățit și prin acea atmosferă primitoare pe care o apreciem cu toții atunci când ajungem acasă.

21927 - 4 tendințe practice și moderne în renovarea bucătărieiIată, în cele ce urmează, 4 tendințe de renovare a bucătăriei care se încăpățânează să nu se demodeze niciodată:

  1. Echipamente moderne și elegante. Indiferent de zvonurile care circulă, oțelul inoxidabil va fi în continuare alegerea principală pentru echipamente electrocasnice, datorită atractivității sale și stilului clasic. Nu doar frigiderul și hota pot fi alese în finisaj metalic, ci și robotul de bucătărie și aparatele incorporabile, cum ar fi cuptorul cu microunde, un cuptor incorporabil pe gaz sau chiar expressorul. În general, echipamentele cu finisaj din oțel inoxidabil oferă bucătăriei un aspect modern. Chiuveta și piesele de mobilier reprezintă, de asemenea, modalități prin care puteți încorpora acest aspect lustruit.
  2. Finisaje din sticlă și metal. Sticla, metalul și vitroceramica sunt materiale care nu au de gând să ne părăsească prea curând bucătăriile. Când vine vorba de aceste materiale, nu vă gândiți doar la electrocasnice. Sigur, o plită incorporabilă pe gaz cu suprafață din vitroceramică este modernă, este practică și este și ușor de curățat, pe lângă faptul că oferă bucătăriei un aspect modern. Încercați, totuși, să optați pentru aceste materiale și în privința altor alegeri, cum ar fi o cană electrică din vitroceramică sau o lampă suspendată din sticlă. Un brâu elegant din plăci de sticlă în stilul mozaicului oferă bucătăriei un aspect bogat și elegant. Dacă preferați metalul, atunci acest material este și mai ușor de încorporat, datorită echipamentelor de uz casnic care vin cu finisaj metalic. De asemenea, feroneria pieselor de mobilier poate fi aleasă cu finisaj metalic pentru un plus de clasă și eleganță.
  3. Culori neutre, materiale naturale și accente strălucitoare. Culorile neutre și materialele naturale sunt populare tocmai pentru că sunt elegante și atemporale. O fundație neutră oferă mai multe opțiuni cu care putem lucra atunci când ajungem în etapa de decorare și stilizare a pereților și blaturilor din bucătărie. Cele mai apreciate nuanțe sunt în continuare albul moale, schemele de decor alb-negru, maroul deschis și închis, griul deschis în special pe suprafețe precum piatra naturală sau beton, toate completate cu accente în nuanțe bogate. Modelele moderne de faianță reprezintă o modalitate ușoară de a încorpora culori și accente strălucitoare în bucătărie. Proiectarea bucătăriilor care încorporează materiale naturale precum lemnul, piatra și bambusul este o tendință pe care o vedem în prezent pretutindeni.
  4. Blaturi subțiri de bucătărie. În ceea ce privește blaturile, cele subțiri sunt preferatele momentului. Formele voluminoase și marginile groase nu mai sunt atât de apreciate, poate pentru că nu sunt cine știe ce elegante. În schimb, blaturile subțiri prezintă mai multe avantaje, precum rezistență bună la umiditate, șocuri și căldură. Blaturile subțiri sunt ideale pentru bucătăriile cu un design modern și o ambianță futuristă. Indiferent de grosimea blaturilor pe care doriți să le montați, asigurați-vă că selectați un material și un design care vă atrage atenția. Blaturile din cuarț par să rămână printre preferate.

Renovarea bucătăriei trebuie să se axeze, de asemenea, și pe corpurile de iluminat. Chiar dacă par un detaliu, acestea contribuie foarte mult la estetica bucătăriei, deci nu trebuie neglijate. Alese cu atenție, corpurile de iluminat pot deveni centrul atenției sau pot accentua tema de amenajare aleasă. Cu cât instalați mai multe opțiuni de iluminare, cu atât veți putea ajusta mai bine ambianța dorită.

Lasă un Comentariu...

*