4 sfaturi pentru o bucătărie modernă

Bucătăria poate fi locul magic unde se intersectează cele mai intime povești cu cele mai gustoase mâncăruri. Aici îți savurezi cafeaua de dimineață, râzi alături de cei dragi sau încerci ultima rețetă pe care ai văzut-o într-o emisiune a lui Jamie Oliver. Această încăpere trebuie să fie utilată corespunzător pentru ca gătitul să fie mai ușor și mai plăcut. Toată lumea visează la o bucătărie perfectă, confortabilă și modernă. Atunci când amenajezi acest spațiu trebuie să ții cont de elemente esențiale precum alegerea unui mobilier cât mai funcțional, dotarea cu aparate electrocasnice performante, selecția blatului, a culorilor, a modelului gresiei și a elementelor de decor.

21024 4 sfaturi pentru o bucătărie modernăIată mai jos câteva aspecte esențiale pentru a avea o bucătărie modernă:

  1. Păstrează curățenia. Toată lumea visează la bucătărie ideală. În funcție de buget și de spațiul disponibil, începem să conturăm un loc minunat din viața noastră. E important să amenajăm eficient și cu bun gust – asta spune orice broșură cu sfaturi pentru o bucătărie perfectă. Dar un amănunt esențial care oferă plăcere în clipa când intrăm în această încăpere este curățenia. Oricât de modernă sau de spectaculoasă poate fi o bucătărie, dacă nu vom păstra un mediu curat, nu vom putea savura cu adevărat spațiul pe care l-am construit. Un sfat important este să încerci să nu aglomerezi această cameră cu lucruri pe care nu le veți folosi niciodată. Astfel îți va fi mai ușor să menții ordinea. Nu uitați că scopul principal este să va faceți viața mai frumoasă și mai ușoară în bucătărie. Pe lângă curățenia obișnuită ai la dispozitie aparate electrocasnice care te pot ajuta să păstrezi în bucătărie și în toată casa ta un mediu corespunzător și igienic. Acestea sunt dotate cu tehnologii și funcții moderne care-ți vor face viața mai plăcută. Un alt element important pentru a păstra curățenia este să creezi cât mai multe spații de depozitare. Ele trebuie să fie ușor de accesat.
  2. Bucătăria poate fi inteligentă. Trăim o eră unde tehnologia a invadat viețile tuturor. Folosită adecvat, aceasta ne poate oferi numeroase avantaje. De la un robot de bucătărie, la o mașină de spălat vase sau la un frigider „deștept”, ai multe opțiuni pentru a crea o bucătărie cât mai modernă. Aceste aparate îți vor face viața mai relaxantă și vei avea mai puține griji. De altfel, multă lume încearcă să aibă o casă „smart” din toate punctele de vedere. Astfel vei avea posibilitatea de a controla și de a monitoriza de la distanță diferite dispozitive inteligente. Nu strică niciodată să ai parte de lucruri care simplifică acțiunile pe care le întreprinzi. Fiecare bucătărie trebuie să includă anumite aparate care ne fac traiul mai ușor, dar ele trebuie să fie alese în funcție de plăceri, necesități, buget și spațiul disponibil.
  3. Cumpără doar ce ai nevoie. Orice aparat modern te poate ajuta să câștigi timp. Nu trebuie să cazi însă în capcana consumului. Încearcă să cumperi mereu doar lucrurile care-ți sunt necesare. Alege aparatele electrice, accesoriile, dar și vesela și tigăile de care știi că ai nevoie pentru ca viața ta să fie mai plăcută în bucătărie.
  4. Dă culoare bucătăriei tale. Un element important în orice cameră este alegerea nuanțelor potrivite. Uneori, bucătăriile nu ating farmecul dorit din cauza selecției greșite a culorilor și a materialelor. Se recomandă alegerea nuanțelor neutre. Nu uita că cele deschise vor da senzația că această încăpere este mai mare. E important să nu folosim mai mult de două sau trei culori în amenajarea bucătăriei. Din punct de vedere al materialelor, multe persoane aleg suprafețele mate din lemn, deoarece cele lucioase, sunt greu se întreținut și se pătează repede.

Bucătăria este sufletul unei locuințe. Această încăpere oferă fericire, dar necesită o îngrijire permanentă. De aceea este important să o amenajăm cu grijă și să o facem cât mai funcțională și modernă.

Lasă un Comentariu...

*