4 pași către o bucătărie practică și minimalistă

Din ce în ce mai multe persoane descoperă că stilul minimalist nu numai că poate îmbunătăți aspectul casei lor, dar și funcția. Bineînțeles, bucătăria nu face excepție. Fiind o zonă aglomerată a locuinței, bucătăria va avea de câștigat dacă veți pune în aplicare câteva tehnici minimaliste.

21098 - pași către o bucătărie practică și minimalistă

Dacă ceea ce vă doriți este o bucătărie mai funcțională, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să încorporați stilul minimalist:

  1. Alegeți ce doriți să păstrați și ce doriți să eliminați. Pentru început, intrați în bucătărie și verificați fiecare sertar, dulap, pungă, cutie, și așa mai departe. Trebuie să parcurgeți întreaga bucătărie, de la un capăt la altul, cu fiecare colț al său pentru a verifica toate lucrurile pe care le dețineți. Eliminați obiectele mici și inutile, cum ar fi gadgeturile și ustensilele pe care nu le folosiți niciodată. Pe măsură ce evaluați fiecare articol, încercați să vă gândiți la ultima dată când l-ați folosit. Daca nici măcar nu vă mai amintiți, probabil că este timpul să scăpați de acel lucru. Scopul este să obțineți în final un blat de lucru curat și fiecare obiect să aibă un loc al său în dulap. Aceasta este regula de aur pe care trebuie să o urmați dacă doriți să beneficiați de o bucătărie minimalistă, simplă și practică. Dacă vă supuneți bucătărie la o renovare mai de amploare, atunci este bine de știut că tendința în designul minimalist al bucătăriei constă în mobilă de bucătărie din lemn și culori solide. Puteți opta pentru un model de scaun bucătărie lemn, în timp ce mobilierul poate fi din MDF.
  2. Decideți în favoarea unui stil mai simplu. Pentru ca bucătăria să pară mai liberă, mai spațioasă și mai puțin aglomerată, optați pentru mobilier de bucătărie simplu și într-o culoare neutră. În ceea ce privește blatul, printre cele mai grozave materiale pentru un stil minimalist se numără lemnul, cuarțul, dar și betonul.
  3. Veselă, tacâmuri și ustensile de bucătărie. Atunci când doriți să amenajați o bucătărie minimalistă, s-ar putea să vi se pară dificil să determinați care sunt acele instrumente de bucătărie de care aveți nevoie și care sunt cele pe care le puteți elimina. Pentru început, puteți păstra acele elemente de care aveți nevoie sau care au o anumită valoare sentimentală. De exemplu, bolurile pentru fructe reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga puțină culoare în timp ce în continuare sunt utile. Mai apoi, gândiți-vă câte vase doriți să păstrați. Daca aveți o petrecere mai mare de 8 persoane, poate că cel mai bine ar fi să optați pentru tacâmuri de unică folosință. Mixerul portabil poate înlocui cu succes mixerul uriaș cu bol, care ocupă mult spațiu pe blat. Destul de mult loc pe blat ocupă și un bloc de cuțite, așa că puteți alege în schimb o bandă magnetică sau puteți depozita cuțitele într-un sertar dedicat. Prezența unui slow cooker în bucătărie poate fi dezbătută în funcție de cât de des îl utilizați. Dacă folosiți frecvent un slow cooker, poate că veți dori să faceți trecerea la un slow cooker de dimensiuni mai mici, dar mai performant. Dacă nu utilizați acest echipament prea des, poate că ar fi timpul să îl dăruiți.
  4. Design minimalist de bucătărie. Deseori, ceea ce îi determină pe mulți să amenajeze o bucătărie minimalistă este stilul. Liniile curate și elementele naturale sunt esențiale. La rândul lor, piesele de decor ar trebui să aibă un scop. Seturile potrivite de vase și recipiente de depozitare contribuie la depozitarea facilă, dar creează totodată și un aspect curat. Deși minimalismul tinde să fie monocrom și neutru, o paletă simplă de culori poate crea același aspect.

Stilul minimalist este grozav pentru a îmbunătăți aspectul și funcția locuinței, în special a bucătăriei. Începeți prin a face câteva mici modificări pentru a vedea care sunt lucrurile de care aveți nevoie cu adevărat și care sunt lucrurile de la care trebuie să vă luați rămas-bun. Apoi, evaluați diferite moduri în care puteți elimina aglomerația, tocmai pentru a vă folosi mai bine de spațiul de care dispuneți în bucătărie.

Lasă un Comentariu...

*