3 schimbări pe care le poți face în casă pentru creșterea confortului

Din când în când, simțim că avem nevoie de câteva schimbări în locuință pentru creșterea confortului personal. Spre exemplu, poate cuptorul nu mai este atât de eficient în gătirea preparatelor, mașina de spălat nu mai stoarce atât de bine hainele, iar TV-ul nu mai răspunde corect la comenzi. Unele schimbări implică o investiție mai mare, însă sunt necesare pentru că îți aduc un confort mai mare și bunăstare – de ce să te tot enervezi că un obiect electrocasnic dă rateuri când îl poți înlocui cu o versiune îmbunătățită?

3 schimbări pe care le poți face în casă pentru creșterea confortuluiIată 3 exemple de astfel de schimbări pe care le poți face în locuința ta:

  1. Schimbă hota clasică cu una performantă.

Dacă în ultimul timp mirosul din bucătărie, după ce gătești, ajunge și în living, poate ar fi cazul să înlocuiești hota clasică și deja învechită, cu una mai performantă. O hotă bucătărie performantă este una puternică, ce face față unul volum mare de aburi. Dacă ții și la designul bucătăriei, poți opta pentru o hotă telescopică incorporabilă, aproape insesizabilă. Schimbarea hotei este o investiție pe care o faci nu doar pentru confortul tău, ci și pentru păstrarea pereților într-o stare bună. Aburul poate duce în timp la apariția mucegaiului și la deteriorarea pereților.

  1. Schimbă fierul de călcat cu o stație de călcat.

Dacă obișnuiești să calci mult, dar nu mai vrei să pierzi atât de mult timp cu fierul de călcat în mână, sfatul nostru este să îl înlocuiești cu o stație de călcat. Mai puțin timp petrecut călcând, mai mult timp pentru tine. Iată care sunt principalele diferențe între un fier de călcat clasic și o stație de călcat:

  • Stația de călcat funcționează cu o cantitate mai mare de aburi și o temperatură mai mare care asigură o netezire mai rapidă și de durată a hainelor, fără să existe riscul de a le strica sau arde,
  • Cantitatea mare de abur eliberată de către stația de călcat permite și călcarea perfectă a materialelor groase pentru că aburul pătrunde în țesătură,
  • Stația de călcat ajută și la igienizarea hainelor și la eliminarea tuturor bacteriilor de pe țesături.

Este suficient să testezi călcatul cu o astfel de stație ca să îți dai seama că într-adevăr, este cea mai bună opțiune de netezire a hainelor. Timpul dedicat călcatului se reduce considerabil, iar tu te poți ocupa de lucrurile care contează cu adevărat.

  1. Investește într-o mașină de uscat haine.

Uscătorul de rufe este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face. Scapi de uscătorul clasic pe care trebuie să lași la uscat hainele, dar și de pericolele pe care acest mod de uscare a hainelor le aduce sănătății tale. Specialiștii atrag atenția asupra obiceiului de a usca hainele în casă – se pare că acest obicei este cu atât mai nociv pentru persoanele predispuse la astm și alergii. În plus, duce la creșterea umidității în casă și la apariția mucegaiului și a igrasiei, mai ales în sezonul rece. Așa că, cel mai bine ar fi să investești într-o mașină de uscat haine pentru a te bucura de haine curate, uscate și pufoase în mai puțin de 2-3 ore. Un uscător de rufe este util mai ales dacă în casă există și copii mici pentru că majoritatea dintre ele sunt dotate și cu o funcție de igienizare a hainelor.

Tu ești dispus să faci astfel de schimbări în locuință pentru a-ți crește confortul personal și a te mișca mai eficient atunci când vine vorba de treburile casnice? Unele schimbări implică un buget mai mare, în timp ce altele sunt mai accesibile, însă toate aduc o îmbunătățire a stilului de viață.

 

Lasă un Comentariu...

*