3 priorități pe lista de cumpărături atunci când urmează să te muți

Atunci când urmează să ne mutăm într-o nouă locuință, lista cu lucruri de făcut pare să nu se mai termine. Pe de o parte, avem zeci de lucruri de făcut, iar pe de altă parte, avem și mai multe lucruri de cumpărat. În funcție de buget, cele mai multe persoane preferă acum să renunțe la vechile lucruri și să înceapă o nouă viață de la zero, iar asta implică adesea și achiziționarea de noi echipamente. La urma urmei, echipamentele de uz casnic au rolul de a ne face viața mai ușoară, de a ne spori confortul și reprezintă o investiție de lungă durată. În plus, există acum o gamă atât de amplă și de variată de echipamente cu funcții îmbunătățite încât dacă nu le-am aduce în noua casă aproape că am simți că locuim în aceeași casă demodată.

În rândurile care urmează, vom vedea care sunt acele echipamente de uz domestic pe care se merită să le cumpărați fără să stați pe gânduri:

  1. Mașină de spălat vase. Poate că ați spune că o mașină de spălat vase nu reprezintă nicidecum o prioritate atunci când urmează să te muți și când bugetul e strâmtorat, iar nevoile sunt multe. Totuși, există numeroase avantaje care vin odată cu achiziționarea unei mașini de vase. În primul rând, dacă achiziționați mașina de spălat vase atunci când urmează să vă mutați, asta înseamnă că veți avea posibilitatea să alegeți unde vreți să montați mașina și, dacă vor fi necesare modificări, o echipă de specialiști va efectua imediat acele modificări, fără daune de niciun fel. În al doilea rând, mașinile de spălat vase moderne, cum sunt cele de aici, vă scutesc de efortul de a spăla vase și vă permit să faceți ceva ce vă place cu adevărat în loc să stați în picioare în fața chiuvetei, apoi economisesc apă și detergent și, nu în ultimul rând, sunt prevăzute cu nenumărate funcții, inclusiv funcții de dezinfectare biberoane și articole pentru bebeluși, ceea ce reprezintă un avantaj uriaș dacă aveți copil sau plănuiți să vă măriți familia. Și, cum nimănui nu îi place să spele vase mari, tăvi de friptură și filtrul hotei, acestea pot fi lăsate în seama mașinii.
  2. Plită, cuptor și hotă. În prezent, puteți opta pentru aragaze moderne și individuale cum sunt cele de aici, pentru aragaze cu două cuptoare sau pentru echipamente încorporabile. Este bine să achiziționați aceste aparate indispensabile din orice bucătărie, pentru că în funcție de ele, veți putea proiecta viitoarea mobilă și, pentru că din nou, s-ar putea să fie necesare anumite modificări, cum ar fi montarea sau mutarea unei prize. Dacă aveți o familie numeroasă și vă place să gătiți, atunci puteți opta pentru un aragaz cu două cuptoare, iar dacă țineți foarte mult să gătiți sănătos, atunci un cuptor cu funcția de curățare catalitică poate fi ceea ce aveți nevoie. În cele din urmă, dacă bucătăria este de dimensiuni mari, este recomandat să optați pentru o hotă decorativă tip insulă, deoarece are puterea mai mare de absorbție spre deosebire de hotele telescopice încorporabile.
  3. Cele mai multe persoane care urmează să se mute preferă să dăruiască sau să vândă frigiderul vechi și să achiziționeze unul nou, deoarece modelele noi de frigidere sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și au un aspect frumos. Din nou, în funcție de cât de numeroasă vă este familia și de cât de des luați masa acasă, puteți opta pentru frigider standard cu o ușă sau pentru frigider cu două uși, acesta din urmă oferind puțin mai mult spațiu, dar ocupând pe de altă parte, un spațiu mai mare din bucătărie. De asemenea, dacă obișnuiți să congelați fructe, legume și alte alimente, atunci ar trebui să luați în considerare și achiziționarea unui congelator.

Într-un final, o altă achiziție care se va merita pe deplin, mai ales dacă urmează să faceți curățenie în noua locuință și știți că vă confruntați cu urme de ciment, de var și de vopsea, este cea a unui aparat de curățat cu aburi. Puterea aburilor vă va ajuta să scăpați de petele încăpățânate de var și de vopsea, iar pe termen lung, veți curăța și veți dezinfecta casa mai rapid și fără să utilizați detergenți chimici.

Lasă un Comentariu...

*