3 pași către o locuință mai sustenabilă

Foarte multe familii încep să pună un mare accent pe ecologie și pe sustenabilitate, deoarece ne dăm seama că altă alternativă nu mai avem. Contribuția fiecăruia dintre noi contează și conduce către o natură mai sănătoasă, care poate să ne susțină în continuare viețile. Iar sustenabilitatea începe acasă, cu pași treptați și cu cât mai multă responsabilitate și autoeducație. De la înlocuirea detergenților chimici cu detergenți naturali, eliminarea deșeurilor în mod selectiv și până la înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente mai eficiente din punct de vedere energetic, există numeroase măsuri pe care le putem adopta pentru a da dovadă de prietenie față de natură.

3 pași către o locuință mai sustenabilăIată 3 pași către o locuință mai sustenabilă:

  1. Utilizați aparate eficiente din punct de vedere energetic. Dacă doriți să știți care este cel mai mare consumator de energie din întreaga locuință, iată că un frigider vechi face cea mai mare risipă de energie și vă încărcă facturile. Orice model nou de frigider poate fi chiar și cu 70% mai eficient energetic decât un frigider vechi. Următorul aspect de verificat are legătură cu setările de temperatură. Setați temperatura frigiderului între 3 și 5 grade Celsius, în timp ce congelatorul ar trebui să fie setat între -17 și -15 grade Celsius. De asemenea, asigurați-vă că ușile frigiderului și congelatorului se închid etanș. Pentru a verifica etanșeitatea, așezați o bancnotă între garniturile ușii. Dacă alunecă ușor, este timpul să reparați ușile sau chiar să înlocuiți frigiderul. Dacă aveți nevoie de o mașină de spălat rufe, optați pentru o mașină eficientă din punct de vedere energetic, dar și cu o capacitate mare. Puteți selecta din gama Whirlpool mașini de spălat, având grijă să optați pentru un model care dispune de toate caracteristicile pe care vi le doriți.
  2. Gătiți cu responsabilitate. Foarte multe familii preferă să gătească acasă mese zilnice, iar datele arată că acordăm o mai mare atenție produselor locale și chiar tindem să cumpărăm mai multe alimente organice. Acesta este un pas foarte important către sustenabilitate, la fel cum este și modul în care gătiți. Încercați să preparați mese folosind mai puțină apă și mai puțină energie. Există nenumărate metode prin care puteți economisi apă atunci când gătiți și prin care puteți folosi apa în care ați gătit. Apa în care ați fiert orezul, de exemplu, este foarte benefică pentru plante, în timp ce apa în care ați fiert pastele poate fi folosită la spălarea vaselor. Optați, de asemenea, pentru cuptoare eficiente și cu multiple caracteristici inovatoare, așa cum sunt multe cuptoare Whirlpool. Funcțiile de rumenire, de ventilație, de decongelare și de menținere a preparatelor calde sunt doar câteva exemple de funcții care vă asigură mese proaspete și delicioase.
  3. Optați pentru depozitarea ecologică a alimentelor. Încercați să aruncați o privire mai atentă la ceea ce folosiți pentru a pregăti și depozita mâncarea. Treptat, faceți trecerea de la recipientele din plastic la cele din sticlă. Caserolele de sticlă sunt fabricate o singură dată, pot fi folosite o vreme îndelungată, iar dacă se fisurează sau se sparg, pot fi reciclate. Pe de altă parte, plasticul are o durată de viață mult mai scurtă decât sticla. Asta înseamnă să nu mai consumați nici apă îmbuteliată. Potrivit specialiștilor, este nevoie de 17 milioane de barili de petrol în fiecare an pentru a produce sticle din plastic pentru apă. Pentru a elimina utilizarea apei îmbuteliate, adăugați un filtru la robinet, montați un filtru pentru toată casa sau, cel puțin, folosiți o cană filtrantă.

În cele din urmă, mergeți cu un pas mai departe și compostați materialele organice din bucătărie, pentru a elimina cantitatea de deșeuri care ajunge la gropile de gunoi. Compostul astfel obținut îl puteți folosi pentru a îngrășa pământul din grădină sau pământul plantelor din casă. Fie că vă schimbați aparatele electrocasnice sau modul în care utilizați apa și deșeurile, nu este deloc greu să vă transformați locuința într-una mai ecologică.

Lasă un Comentariu...

*