3 motive pentru care ar trebui să încerci bucătăria libaneză

Dacă nu ai avut până acum curajul sau curiozitatea necesare pentru a încerca diverse preparate libaneze, poate după ce vei citi acest articol o vei face! Bucătăria libaneză are multe de oferit, iar aromele și gusturile unice pe care le vei găsi aici ar trebui să se regăsească pe lista cu lucruri de făcut în această viață. Iată care sunt cele mai importante 3 motive pentru care ar trebui să dai o șansă acestor preparate!

Diversitate

Te-ai uitat vreodată pe meniul vreunul restaurant libanez? Diversitatea e cuvântul cheie – de la antreuri, la feluri principale de mâncare, salate și deserturi. Îți va fi destul de dificil să te hotărăști la câteva preparate pe care să le testezi, tocmai din acest motiv îți recomandăm să te întorci de fiecare dată când ai chef să testezi ceva nou.

Dacă vrei să fii într-adevăr surprins de gusturile orientale, spune-i chelnerului să aleagă pentru tine sau lasă un prieten să comande în locul tău și tu doa3 motive pentru care ar trebui să încerci bucătăria libanezăr bucură-te de experiență. Diversitatea este cu siguranță punctul forte al bucătăriei libaneze și un avantaj de care ar trebui să profiți.

Arome deosebite

Dacă te-ai plictisit de condimentele folosite în bucătăria noastră tradițională și vrei să îți răsfeți papilele gustative cu arome și gusturi deosebite, prima destinație ar trebui să fie un restaurant libanez. Dacă nu ai curaj să treci direct la aromele specifice acestei bucătării, poți începe cu un hummus sau o salată Tabbouleh, iar dacă vrei să ai parte de o călătorie gastronomică prin intermediul preparatelor, alege o porție de Fatteh cu carne de vită, orez și spanac, fatteh cu pui, orez și sumac (un condiment extrem de popular și apreciat) sau o porție de Frake pe bază de bulgur, mușchi de berbec, ceapă, mentă și pastă iute.

Toate combinațiile pe care le găsești într-un meniu cu preparate libaneze ți se vor părea ciudate. Cum să combini grâul măcinat și condimente arăbești sau creveții cu ghimbir și vinete? Nu îți vei mai pune atât de multe întrebări în momentul în care vei ajunge să iei prima îmbucătură din mâncare și îți vei da seama că de fapt fiecare ingredient și condiment a fost atât de bine ales, încât preparatul final are un gust dumnezeiesc. Singurul regret pe care îl vei avea în urma unei astfel de experiențe este faptul că nu ai încercat mai devreme bucătăria libaneză.

Sănătate

Preparatele din bucătăria libaneză sunt extrem de sănătoase – nu se gătește cu multe grăsimi, ingredientele folosite sunt proaspete, iar condimentele specifice au multiple beneficii asupra sănătății dacă sunt consumate în mod regulat. Poți mânca bine, sănătos și gustos chiar și la dietă – de altfel, multe persoane care vor să scape de kilogramele în plus și s-au săturat de mâncarea de dietă fără gust, descoperă în această perioadă bucătăria libaneză cu preparate mult mai gustoase, dar mai sănătoase. Bineînțeles, există și mâncăruri mai păcătoase din punct de vedere al grăsimilor, dar per total, bucătăria libaneză este una echilibrată din punct de vedere al nutrienților. În plus, aici nu vei găsi prea des combinații de carbohidrați cu proteine, bucuria nutriționiștilor, am putea spune.

Ar trebui să încerci preparatele din bucătăria libaneză doar pentru experiența în sine – prima gură pe care o iei din orice preparat, oricât de simplu ar părea, te va purta într-o călătorie gastronomică de care te vei bucura în fiecare secundă. Așa că, te provocăm să treci peste temerile pe care le ai cu privire la gustul nou – te asigurăm că o să îți placă.

Lasă un Comentariu...

*