Tipuri de cartușe pentru imprimanta ta și în ce situații sunt recomandate

Dacă știi de la început cum să faci distincția între diferite tipuri de cartușe și cunoști situațiile în care fiecare dintre ele sunt recomandate, atunci poți valorifica la maxim imprimanta ta și în anumite cazuri, te poți alege și cu niște economii substanțiale de bani. Astăzi vom vorbi despre cele 3 tipuri de cartușe pentru imprimantă pe care le poți găsi în momentul de față pe piață.

Cartușele originale pentru o calitate superioară a printării

Cartușele originale au apărut pe piață odată cu primele imprimante, fiind produse de fabricanții originali. Astăzi, cartușele originale pot fi realizate și de diverși parteneri care dețin licențe de fabricare, în aceleași condiții cu producătorii originali. Aceste cartușe poartă numele fabricanților de imprimante și au prețul cel mai mare pentru că se folosesc materiale de cea mai bună calitate în producerea lor și se investește constant și în partea de cercetare și dezvoltare.

Cartușele originale se folosesc în mod special atunci când se dorește printarea unor fotografii sau a unor poze sau documente cu detalii pentru că în aceste cazuri, calitatea printării este ireproșabilă.

Cartușele compatibile pentru costuri mai mici

Dacă îți dorești să economisești bani, atunci ar trebui să alegi niște cartușe compatibile, care sunt produse de către terți fabricanți, dar îți oferă aceeași calitate a printării. Cartușele compatibile sunt chiar și de 2-3 ori mai ieftine decât cele originale pentru că firmele care le produc nu au costuri atât de mari ca producătorii originali, ele doar preiau soluțiile și le reproduc fidel. Costurile de producție sunt astfel mult mai mici, iar prețul de vânzare scade și el.

Cartușele compatibile sunt recomandate celor care folosesc des imprimanta, dar nu printează fotografii sau imagini complexe. Acest tip de cartușe reprezintă cea mai bună variantă ca si costuri, având cel mai mic preț, fără a se face rabat de la calitate. Chiar și așa, dacă folosești doar cartușe compatibile, se recomandă ca odată la câteva schimburi să folosești și un cartuș original pentru a crește durata de viață a imprimantei tale. Unii susțin că dacă se folosesc doar cartușe compatibile, capetele de printare ale imprimantei vor avea de suferit, însă dacă folosești cartușe 100% compatibile, produse de fabricanți serioși, acest lucru este mai puțin probabil să se întâmple.

Cartușele remanufacturate pentru cei preocupați de mediul înconjurător

Cartușele remanufacturate sunt cartușele renovate cu părți noi. Unii le confundă cu cartușele compatibile, însă acestea sunt realizare de la zero cu piese noi, lucru ce nu se întâmplă în cazul cartușelor compatibile. Cartușele remanufacturate reprezintă soluția ideală pentru cei preocupați de mediul înconjurător, dar își doresc și o soluție cât mai eficientă din punct de vedere al costurilor.

Dacă ar fi să luăm în considerare doar prețul, putem spune că aceste cartușe remanufacturate sunt mai ieftine decât cartușele originale, dar mai scumpe decât acele cartușe compatibile.

Înainte de a alege tipul de cartușe potrivite pentru imprimanta ta, ar trebui să te gândești și la nevoile pe care le ai pentru a lua cea mai bună decizie. Îți dorești calitate superioară în printarea pozelor, ai nevoie de cea mai ieftină variantă sau vrei ceva eco-friendly? Răspunsul la această întrebare te conduce către tipul de cartuș potrivit pentru tine și imprimanta ta.

 


Lasă un Comentariu...

*