Mai multă productivitate și eficiență la locul de muncă cu lumina potrivită

Corpurile de iluminat cu LED reprezintă o modalitate excelentă de a maximiza eficiența energetică și de a proiecta iluminarea în interiorul locuințelor, birourilor și în orice alte locuri unde luminile artificiale sunt folosite o perioadă lungă de timp.

LED-urile prezintă numeroase avantaje care pot fi de mare ajutor în mediul de lucru. Sunt eficiente energetic, pot fi reglabile, oferă mari beneficii stării de sănătate și dispoziției și vin în diferite dimensiuni și forme, așa încât orice zonă din birou poate beneficia de lumină corespunzătoare.

În plus, LED-urile funcționează foarte bine și în scheme exterioare de iluminare. Dacă biroul dumneavoastră beneficiază de o mică grădină, atunci puteți opta pentru corpuri de iluminat potrivite pentru exterior care să sporească siguranța sau care să scoată în evidență frumusețea unor plante și arbuști. Dacă dețineți o clădire de birouri, atunci trebuie să știți că iluminarea exterioară joacă un rol important pentru bunul renume al companiei.

Dar revenind în birou, LED-urile sunt cu atât mai recomandate cu cât specialiștii sugerează că pentru mai multă productivitate și eficiență, fiecare angajat ar trebui să aibă pe birou o lampă LED.

Cum se poate proiecta iluminarea cu LED-uri într-un mediu de lucru?

Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să începem chiar cu zonele de așteptare și cu lobby-ul, acolo unde sunt foarte potrivite aplicele LED, întrucât proiectează o lumină constantă, dar nu foarte dură. În general, aceste aplice LED emit o lumină plăcută, care nu tensionează mușchii oculari și care produce un efect calmant pentru cei care așteaptă. Aceleași avantaje pot fi aplicate atât în ​​celelalte încăperi din clădire, cât și în iluminatul individual din birouri.

Pe de altă parte, plafonierele cu LED furnizează eficient o lumină confortabilă și puțin mai puternică, potrivite pentru suprafețe mai mari. Plafonierele sunt potrivite pentru sălile de conferință, pentru zonele ample de luat masa, dar și pentru holurile lungi și înguste.

Se mai poate opta pentru iluminare cu benzi LED montate pe marginea podelelor sau în zonele slab luminate. În spațiile de birouri individuale, lămpile de birou cu LED-uri pot fi folosite pentru a ilumina birourile sau spațiile de lucru, reducând astfel efortul angajaților și sporind productivitatea.

Numeroase alte corpuri de iluminat cu LED pot fi utilizate pentru a ilumina plantele sau alte obiecte de artă, acest joc dramatic fiind de mare efect în pauzele de relaxare. În sălile de ședință se pot utiliza mai multe corpuri de iluminat, cum ar fi plafoniere pentru iluminare generală, dar și spoturi LED, atât de binevenite în cazul prezentărilor.

Spoturile, benzile, tuburile și șinele LED oferă, la rândul lor, o iluminare destul de dramatică care scot în evidență rafturile încărcate cu cărți, lucrările de artă, diplomele sau certificatele cu care se laudă o companie.

Având în vedere că LED-urile au o durată de funcționare de cel puțin două ori mai mare decât becurile CFL și utilizează o fracțiune de energie, printre condițiile care susțin un mediu de lucru productiv ar trebui să se numere și iluminarea eficientă și confortabilă cu LED-uri.

Lasă un Comentariu...

*