Idei de amenajare a biroului acasă

În zilele noastre, acasă nu mai este doar locul în care îți petreci timpul cu familia și te odihnești. Adeseori, ești nevoit să lucrezi și acasă, după orele de program de la birou. Unele sarcini nu pot fi finalizate în timpul programului de muncă, dar nu pot fi nici amânate. În alte situații, poate ai nevoie să te pregătești pentru un examen, să realizezi un proiect, sau poate ai un job de acasă.

În toate aceste situații, ai nevoie de un spațiu special amenajat, la tine acasă, pe care să îl transformi în propriul tău birou. Așadar, iată câteva idei care să te ajute să îți amenajezi biroul acasă.

Alegerea mobilierului potrivit pentru birou

Mobilierul este esențial atunci când vine vorba de amenajarea unui birou. Este important să alegi mobilă pentru birou de calitate, pentru a beneficia de tot confortul necesar și de o mobilă rezistentă, care durează.

Principalele piese de mobilier de care ai nevoie pentru biroul tău de acasă sunt biroul și scaunul de birou. Găsești o mulțime de modele disponibile, astfel încât să poți amenaja biroul exact în stilul pe care ți-l dorești. De asemenea, poți cumpăra și alte piese de mobilier, precum cele necesare pentru depozitare.

În ceea ce privește scaunul de birou, acesta este cel mai important, întrucât te ajută să stai confortabil și să eviți durerile de spate, atunci când este ales corect. Atunci când vine vorba despre alegerea acestuia, este important să nu faci un compromis în ceea ce privește calitatea, chiar dacă scaunul este mai scump. Alege un scaun de birou ergonomic și confortabil. Astfel, nu vei avea dureri de spate și de cap și nu vei dezvolta probleme ale coloanei, spatelui și gâtului.

Culorile potrivite pentru amenajarea biroului

Atunci când alegi culorile pentru amenajarea biroului tău de acasă, este important să ții cont de schema cromatică utilizată în restul locuinței. Totuși, trebuie să ții cont și de efectul pe care fiecare culoare o are asupra psihicului:

  • Nuanțele de albastru sunt reci și transmit o stare de pace și relaxare. Acestea nu sunt cele mai potrivite pentru birou, întrucât accentuează senzația de somn.
  • Nuanțele de verde sunt neutre, proaspete și relaxante. Acestea adaugă vitalitate încăperii, motiv pentru care sunt potrivite pentru birou.
  • Nuanțele de violet ajută la menținerea concentrării și încurajează creativitatea, în timp ce stimulează imaginația. Dacă vrei să folosești nuanțe de mov pentru birou, optează pentru cele pale, nu pentru cele mai puternice.
  • Nuanțele de roșu sunt puternice și pline de energie, atrăgând atenția imediat. Dacă vrei să le folosești pentru amenajarea biroului, o poți face, însă este recomandat să le utilizezi pentru realizarea unor mici accente de culoare în cadrul spațiului de lucru.
  • Culorile neutre precum alb, gri, crem și fildeș sunt cele mai potrivite pentru birou, întrucât nu atrag atenția și ajută la menținerea concentrării.

Amenajarea unui birou de mici dimensiuni

Atunci când îți dorești să transformi un spațiu mic în biroul tău de acasă, ai putea să simți că este dificil să faci acest lucru. Totuși, dacă ții cont de câteva sfaturi, poți amenaja un birou de mici dimensiuni, care să arate bine și să pară aerisit.

În primul rând, este important să îmbini obiectele decorative cu achiziții practice, astfel încât să menții un echilibru vizual al tuturor elementelor și să păstrezi cât mai mult spațiu liber, în același timp.

Pentru a crea impresia de spațiu aerisit, este recomandat să optezi pentru spații de depozitare cât mai înalte, dar nu foarte late. De asemenea, alege piesele într-o paletă cromatică deschisă. Accesorizează spațiul cu ajutorul oglinzilor și a suprafețelor reflectorizante.
Criterii Feng-Shui de amenajare a biroului

Dacă îți dorești să creezi un mediu de lucru organizat, care să sporească nu doar cantitatea, ci și calitatea muncii, este recomandat să amenajezi biroul de acasă urmând criteriile Feng-Shui. Astfel, te vei bucura de o atmosferă benefică din punct de vedere social, emoțional și psihic.

Prin urmare, dacă îți dorești să ai propriul tău birou acasă, este important să ții cont de aspectele menționate pentru amenajarea corespunzătoare a acestuia. În primul rând, trebuie să alegi cu grijă mobilierul, astfel încât acesta să fie cât mai confortabil și rezistent. De asemenea, trebuie să ții cont de culorile pe care le alegi pentru birou.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/laptop-computer-on-brown-wooden-desk-1263558/

Lasă un Comentariu...

*