Diferența dintre imprimanta de birou și cea de acasă. Tonere compatibile și importanța acestora

O imprimantă folosită într-o firmă este cu siguranță diferită de cea pe care o folosești în locuința ta. În primul rând, vorbim despre un volum mult mai mare de printuri într-o companie, unde sunt mai mult angajați și unde se imprimă zilnic un număr destul de mare de documente (contracte, facturi etc.).

În schimb, imprimanta din locuința ta este utilizată mult mai rar și pentru un volum mult mai mic de imprimări, ceea ce, de la început, e un indiciu că scopurile în care se achiziționează sunt diferite, de unde rezultă că și modelele trebuie să fie distincte.

Înainte de a cumpăra o imprimantă, asigură-te că știi exact ce tipuri există pe piață, astfel încât să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Clasificare:

  • matriceale (cu ace / calitate scăzută) – folosite pentru documente de calitate scăzută, documente-tip, singurul model de imprimantă care permite imprimarea simultană a două sau trei exemplare, folosind hârtie autocopiativă
  • cu jet de cerneală – calitate medie înspre ridicată – viteză medie – pentru documente, poze dau fișiere grafice)
  • laser (viteză rapidă / calitate ridicată/ – se folosește un toner)
  • cu imprimare termică – utile pentru imprimarea de legitimații, carduri etc.
  • cu matriţă – foloseste o matriţă pentru imprimare

Foarte important atunci când decizi să cumperi o imprimantă este să achiziționezi și tonere pentru imprimantă compatibile cu aceasta. Pentru a te asigura că alegi produsul cel mai bun apelează la magazine online de specialitate unde găsești inclusive toate specificațiile necesare pentru a alege tonerul ideal pentru imprimanta ta.

Aceste tonere pentru imprimantă sunt, la rândul lor, de mai multe tipuri, fiecare compatibile cu un anumit model. În funcție de dimensiuni și de firmă, prețurile variază.

Nevoia de a cumpăra o imprimantă te poate pune în fața unor dileme, mai ales dacă nu ești un bun cunoscător și dacă nu te pasionează tehnologia. Totuși, cu relativ puțină documentare poți lua o decizie bună de a investi într-un produs care să corespundă nevoilor tale. În primul rând, e bine să stabilești utilitatea acestui dispozitiv. Tocmai de aceea am început acest articol prin a menționa două destinații diferite pentru o imprimantă: locuința sau firma, biroul unde se printează în cantități mult mai mari.

Odată ce ai bine stabilite aceste detalii vei reuși să alegi cel mai bun produs care să facă față cerințelor tale. Una dintre opțiunile la îndemână și care vine cu o varietate de modele din care poți alege este imprimanta multifuncțională, deosebit de utilă atât într-un birou, cât și în foarte multe locuințe. Aceasta este un ansamblu compact care reunește aparatura birotică de mai multe feluri: imprimantă, scanner, copiator, iar unele modele include și fac.  Tot mai multe persoane aleg acest tip de imprimantă pentru nevoile personale, înțelegând ușurința cu care poți efectua o copie digital sau diverse printuri chiar în confortul casei.

Indiferent de modul ales, asigură-te că alegi  o variantă potrivită pentru bugetul tău, dar mai ales pentru scopul în care dorești să achiziționezi imprimanta.

Lasă un Comentariu...

*