Amenajează-ți biroul în balcon!

Cu toții ne dorim un spațiu numai al nostru. Pentru cei care lucrează la domiciliu, biroul este mai mult decât un simplu moft, este o necesitate. Dar ce te faci atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul limitat? Venim noi cu o sugestie… Ce ați zice dacă v-ați amenaja biroul de acasă în… balcon?

birou balcon 1

Picture 1 of 10

Da, ați auzit bine. Trebuie să vă spunem că deși poate nu vă vine să credeți, să-ți faci amenajezi propriul birou în balcon este o idee bună atunci când nu dispui de mult spațiu în locuință, dar dorești să ai un loc în care să lucrezi în liniște. Ba, mai mult, tot noi îți venim în ajutor cu unele sugestii și sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când decizi să îți transformi balconul în birou.

Pentru început, trebuie să știi că un birou la balcon este potrivit mai ales pentru persoanele care lucrează la calculator și nu au nevoie de prea mult loc pentru a-și face lucrul.

Apoi, spațiul trebuie să fie foarte bine izolat. De preferat ar fi ca la balcon să ai o sursă  de încălzire – calorifer sau cămin, pentru că dacă vara biroul din balcon se dovedește cea mai bună alegere, iarna cu siguranță va fi destul de frig încât să nu poți sta acolo. Cât privește perioada verii, cu căldurile ei înăbușitoare, trebuie să fii prevăzători și să acoperi geamurile pentru ca soarele să nu îți ardă prea tare lucrurile ce le vei ține acolo, fie că este vorba de cărți sau diverse documente. Astfel, îți poți face din balcon un birou pe care să-l utilizezi în orice anotimp.

O idee bună ar fi bine să izolezi balconul și din punct de vedere fonic. În cazul în care acesta se va afla într-o regiune aglomerată, cu trafic intens, orele de lucru vor deveni un adevărat coșmar.

Nu uita nici de sursa electrică. Pentru zilele înnorate sau nopțile în care vei lucra, ar fi bine să îți asiguri balconul cu o sursă electrică. Cu siguranță, vei avea nevoie de electricitate, și nu doar pentru  a-ți lumina biroul, ci și pentru calculatorul la care vei lucra.

Înainte să te apuci de transformat balconul în biroul de care ai atâta nevoie, mai bine asigură-te că mobila care o ai o să-ți încapă în spațiul care-l ai la balcon, asta în cazul în care nu vei comanda mobilă specială.  Ar fi bine să comanzi o mobilă potrivită, în care să depozitezi tot de ce ai nevoie pentru munca la birou.

O idee pentru a salva din spațiul și așa de limitat al balconului ar fi să utilizezi din plin rafturile. Depozitează pe ele tot de ce ai nevoie și așa vei avea la îndemână tot.

De asemenea, atunci când vei decora balconul, alege culori deschise, care te vor stimula să lucrezi și nu te vor obosi, ajutându-te să te concentrezi asupra muncii.

Tu ce idei mai ai în amenajarea biroului pe balcon? Suntem deschiși la sugestii!

Lasă un Comentariu...

*