5 sfaturi practice pentru un birou mai organizat

Dacă ți se întâmplă adesea să uiți unde ai pus documentele importante sau notițele de care ai nevoie, înseamnă că nu ai un birou organizat și nu te poți bucura de îndeplinirea eficientă a sarcinilor de zi cu zi. Astfel, un birou organizat reprezintă un loc simplu, unde găsești totul într-un timp scurt iar curățenia își face simțită prezența. Pentru a organiza biroul în mod eficient, ține cont de sfaturile utile de mai jos, astfel încât să înveți să gestionezi sarcinile și timpul tău, atât la birou, cât și acasă.

Folosește obiecte de mobilier potrivite și spații de depozitare practice

Pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile din timpul zilei, ai nevoie de un spațiu principal, constituit dintr-un birou sau un spațiu de lucru, unde să-ți petreci majoritatea timpului. Poți opta pentru mobilier de birou de la Mobilakoncept.ro, unde îți poți păstra toate actele sau proiectele de care ai nevoie, după care să le transferi în mape, dosare sau bibliorafturi. În afară de birouri, poți opta pentru folosirea unor recipiente practice de depozitare, care te vor ajuta să menții biroul organizat. Acestea sunt ușor de transportat și modificat și îți vor ușura munca, deoarece nu vei mai ține pe birou lucrurile de care nu ai nevoie în prezent. Așează documentele în ordinea priorităților și nu uita de faptul că trebuie să repeți această procedură ori de câte ori este necesar, pentru a menține biroul organizat și curat.

Ține aproape de masa de lucru toate obiectele pe care le folosești des

Pentru o eficiență maximă în timpul orelor de muncă, un aspect important ține de păstrarea ordinii pe masa de lucru. Astfel, încearcă să ții biroul mereu curat și să păstrezi doar lucrurile pe care le folosești cu regularitate: agende, pixuri, dosare, laptop și mouse. Un birou curat și aranjat reprezintă spațiul ideal pentru o productivitate crescută. Pe lângă faptul că vei beneficia de mai mult spațiu de lucru, vei reuși să te concentrezi mai bine la ceea ce ai de făcut.

Personalizează-ți biroul, astfel încât să îți găsești ușor inspirația

Indiferent dacă lucrezi de la birou sau de acasă, acest lucru nu înseamnă că nu ai voie să-ți personalizezi spațiul de lucru, astfel încât să fii relaxat și să poți lucra mai eficient. De aceea, este indicat să te lași înconjurat de lucruri care te inspiră: poze din vacanță alături de cei dragi, citate motivaționale care te inspiră sau agende personalizate, în care să-ți scrii ideile și gândurile. În plus, poți alege să decorezi biroul cu accesorii de birou colorate sau cu ghivece de plante, obiecte decorative din lemn sau lumânări parfumate. Nu subestima importanța decorului din spațiul în care lucrezi, deoarece acesta reprezintă o carte de vizită pentru cei cu care intri în contact. Un mediu plăcut și primitor te va ajută să te concentrezi mai bine, de aceea trebuie să știi cum să îl organizezi, astfel încât să îți duci sarcinile la bun sfârșit. Productivitatea și motivația nu apar din senin!

Creează o rutină și un program de lucru bine stabilit

O rutină zilnică se transformă în obiceiuri care te ajută să ai mai mult spor în sarcinile zilnice, în timp ce un program de lucru bine stabilit contribuie la finalizarea cu succes a proiectelor. În fiecare dimineață, setează-ți să faci lucrurile într-o ordine pe care să o respecți, indiferent dacă lucrezi de acasă sau de la birou. În mod treptat, vei reuși să te ocupi de sarcinile zilnice într-o ordine prestabilită, fără să te confrunți zilnic cu stresul de a te organiza cât mai eficient.

Ocupă-te de curățenia biroului pentru cel puțin 10 minute pe zi

Pentru a te bucura de productivitate în domeniul tău de activitate, nu alege să faci curat pe birou doar atunci când acesta este plin de hârtii vechi, de căni de cafea sau de agende de care nu mai ai nevoie. Astfel, de îndată ce ai terminat o zi de muncă, ocupă-te de curățenia biroului pentru cel puțin 10 minute, astfel încât să îl ai bine organizat pentru ziua următoare.

Nu uita de faptul că nimic nu îți poate afecta productivitatea mai mult decât o poziție inconfortabilă la birou sau dacă te dor ochii, din cauza unei lumini nepotrivite. Din acest motiv, este recomandat să ai cât mai multă lumina naturală la birou, care nu îți va obosi ochii. Mai mult, ajustează-ți întotdeauna înălțimea scaunului, astfel încât să eviți durerile de spate sau de gât.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un Comentariu...

*