5 echipamente de care ai nevoie pentru a lucra de acasă

Din ce în ce mai multe persoane își doresc să lucreze de acasă, măcar temporar. Lucrul de acasă – în funcție de domeniu – va necesita anumite dispozitive și gadgeturi. Pentru majoritatea joburilor în telecomunicații, veți avea nevoie de un computer care funcționează bine și de o conexiune la internet de mare viteză. Totuși, există și alte mici detalii care trebuie luate în considerare înainte de a accepta un loc de muncă remote.

În rândurile care urmează, vom arunca o privire mai atentă asupra dispozitivelor și echipamentelor de care aveți nevoie pentru a lucra de acasă:

  1. Imprimantă, cartușe imprimantă și scaner. Un echipament obligatoriu de care veți avea nevoie pentru a lucra de acasă este o imprimantă cu capacități de scanare. Este posibil să nu folosiți imprimanta în mod frecvent, dar veți avea nevoie de ea pentru semnarea contractelor, formularelor și a altor documente. Totuși, nu trebuie să cheltuiți o avere pe o imprimantă și un scaner color bun, iar dacă veți avea grijă cum folosiți și cum depozitați cartușele, vă veți bucura de servicii de imprimare foarte bune în confortul casei.
  2. Pentru orice loc de muncă remote, indiferent de domeniu, va fi necesar un laptop sau un computer. Acum puteți găsi monitoare sh la prețuri foarte bune și care sunt și foarte performante. În timp ce majoritatea companiilor vă vor permite să lucrați pe un computer sau un Mac, există o serie de sarcini, în special cele axate pe redactare, editare sau servicii pentru clienți, care vor solicita un sistem de operare Windows. Dacă dețineți un Apple, va trebui să descărcați Bootcamp care instalează sistemul de operare Windows pe Mac.
  3. Conexiune la internet. Multe companii au cerințe minime de conectare la Internet, care trebuie îndeplinite pentru a asigura funcționalitatea corectă a programelor lor. Majoritatea companiilor își vor dori ca angajații lor remote să dețină un abonament la o conexiune de internet fiabilă, de mare viteză. Cea mai preferată conexiune la internet este DSL sau prin cablu, și nu conexiunile dial-up sau wireless. În funcție de operatorul și planul telefonului mobil, vă puteți transforma smartphone-ul într-un hotspot mobil. În situațiile în care internetul de acasă întâmpină probleme, vă puteți folosi de smartphone.
  4. Căști telefonice. Dacă veți efectua lucrări telefonice, veți avea nevoie de o cască telefonică. Întrucât veți purta căștile pentru perioade îndelungate, ar trebui să fie cât mai confortabile, așa că nu le cumpărați pe cele mai ieftine. Din nou, majoritatea companiilor vor prefera o cască cu fir, care să se conecteze direct la mufa telefonului. De asemenea, puteți opta pentru căști telefonice ceva mai performante, cum sunt cele pentru anularea zgomotului.
  5. Cameră web. Dacă veți preda sau veți învăța în fața calculatorului, este posibil să aveți nevoie de funcții de conferință video. Multe laptopuri sunt dotate cu camere încorporate, așa că tot ce trebuie să faceți este să descărcați un software de conferință video precum Skype sau Google Hangouts. Totuși, dacă utilizați un computer desktop sau dacă laptopul nu are o cameră video, va trebui să achiziționați o cameră web. Partea bună este că puteți cumpăra o cameră web HD destul de eficientă la un preț foarte accesibil.

Nu în ultimul rând, veți avea nevoie de un spațiu dedicat lucrului acasă. Deși veți putea lucra la masa din living sau din bucătărie, dacă veți vorbi la telefon sau veți învăța pe o platformă de conferințe video, veți avea nevoie de un loc liniștit pentru a lucra. Poate fi necesar să configurați un spațiu de birou dedicat, unde puteți filtra zgomotele și distragerile. De asemenea, unele companii vor solicita nu numai un spațiu de lucru dedicat, ci și un spațiu sau un dulap de depozitare care se poate bloca pentru a asigura confidențialitatea informațiilor personale ale clienților.

Lasă un Comentariu...

*