4 modalități prin care studenții își pot amenaja chiria sau camera de cămin cu bani puțini

În ultimii ani, în cele mai multe orașe din țară, s-a observat că s-a încercat să se îmbunătățească condițiile de chirie și cele din căminele de studenți. Poate că taxele sunt ușor mai ridicate, dar studenții preferă să le achite și să se bucure de spații curate, confortabile, unde pot studia fără probleme și unde își pot face planuri mărețe de viitor. Nici apartamentele date în chirie nu mai prezintă condiții insalubre, ci se observă simplitate și decență. Poate și pentru că studenții din ziua de azi care au preferat să rămână în țară sunt dispuși să învețe, să își ia viața în propriile mâini și să valorifice la maximum anii de studenție.

Părinții știu cel mai bine că sunt necesare condiții decente pentru ca studenții să învețe bine și să meargă odihniți la cursuri, așa că sunt dispuși să își ajute copiii să locuiască în spații curate și confortabile pe toată perioada anilor de studiu.

Dacă tocmai v-ați mutat într-un apartament închiriat sau într-o cameră de cămin și doriți să o amenajați plăcut și cu bani puțini înainte să bată facultatea la ușă, iată câteva modalități prin care vă puteți pune la punct un spațiu excelent de studiu:

  1. Lumina joacă un rol important. În mod ideal, întreaga încăpere ar trebui să beneficieze de lumina naturală a soarelui. Doar lumina soarelui poate susține starea de sănătate a studentului, poate lucra în armonie cu ritmul său circadian și îl poate ajuta să studieze fără să sufere dureri de cap. Pentru zilele însorite, poate fi necesară o draperie opacă. Pe de altă parte, dacă apartamentul închiriat sau camera de cămin nu beneficiază de lumină din partea soarelui, atunci vor fi necesare mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Puteți opta pentru lustre ieftine care se vor ocupa de iluminarea generală a întregului spațiu, dar foarte utile sunt și veiozele sau lămpile de podea. O lampă de studiu este necesară mai ales dacă împărțiți spațiul cu un alt coleg.
  2. Elementele naturale susțin studiul aprofundat și curăță spațiul. Orice mic element pe care îl împrumutăm din natură face adevărate minuni atunci când îl aducem în interior. Un coș cu castane și conuri poate decora plăcut o noptieră, la fel cum o vază cu flori proaspete ne poate face să uităm că nu mai locuim acasă la părinți. Foarte recomandate sunt plantele decorative prin frunze, deoarece rezistă în condiții de umbră și nici nu au nevoie să fie udate frecvent. Totuși, dacă știți că nu puteți avea grijă de o plantă, atunci optați pentru flori artificiale, deoarece și acestea au puterea de a revigora o amenajare.
  3. Somnul este necesar pentru o mai bună forță de concentrare. Dacă ar trebui să numim doar două lucruri de care un student are nevoie atunci ar fi așternuturile de pat și prosoapele. Un program de somn adecvat, urmat de un duș revitalizant au puterea de a pune pe oricine pe picioare după o noapte albă de studiu sau chiar și după un chef care s-a întins prea mult după miezul nopții. Optați pentru așternuturi de pat și prosoape realizate din bumbac de calitate, în detrimentul acelora din material sintetic, deoarece rezistă mai bine la spălări frecvente.
  4. Echipamente mici de bucătărie. Un lucru de care se plâng majoritatea studenților este acela că se îngrașă sau se îmbolnăvesc chiar din primul an de facultate, și asta pentru că mănâncă preparate procesate, covrigi sau alte mâncăruri nu tocmai sănătoase. Chiar dacă nu dispune de propria sa bucătărie, tot există câteva modalități prin care un student își poate prepara rapid și ușor mese hrănitoare și sănătoase. Un blender de mici dimensiuni este foarte util pentru a prepara în fiecare dimineață un smoothie delicios. La fel de util este și un fierbător de ouă și un aparat tradițional de preparat sendvișuri. Dacă studentul deține o bucătărie, dar nu are prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti o masă bogată, atunci puteți investi într-un slowcooker, care va găti în cel mai sănătos mod cu putință mâncăruri hrănitoare pe bază de legume, carne sau pește.

 


Lasă un Comentariu...

*