4 modalități de amenajare a biroului pentru mai multă productivitate

Pentru orice afacere, productivitatea este extrem de importantă pentru a avea succes pe termen lung. Din păcate, o mulțime de companii își limitează în necunoștință de cauză potențialul, nereușind să acorde atenție importanței amenajării biroului. Până la sfârșitul secolului XX, se credea că salariul, experiența și abilitățile cognitive înnăscute erau responsabile pentru eficiența și randamentul angajaților. Și, deși acest lucru este în continuare adevărat, un experiment inovator a dezvăluit că sunt implicate și influențele de mediu.

Mai exact, cercetătorii au descoperit că aspectul și designul spațiului de birou afectează direct productivitatea. De la acest experiment inițial, au fost efectuate nenumărate alte studii pe această temă și par a reitera același lucru, și anume designul și decorul într-un mediu de birou influențează modul în care angajații gândesc – pozitiv sau negativ – și limitează sau extind potențialul de productivitate.

Prin optimizarea mediului de lucru, puteți obține mai multă productivitate și performanță deosebită. Iată câteva idei simple de amenajare a spațiului de birou potrivite atât pentru biroul de acasă, cât și pentru cel de la servici:

  1. Adăugați elemente unice. Un birou care pare desprins dintr-un catalog de piese mobilier nu inspiră productivitate. Dacă doriți să vă motivați angajații, încercați să încorporați câteva elemente unice, cum ar fi rame foto, postere motivaționale sau tablouri cu peisaje din natură sau cu citate celebre. O altă sugestie este să utilizați elemente care nu sunt destinate să îndeplinească acea funcție, cum ar fi căni din porțelan pentru organizarea pixurilor, tăvi din ratan pentru depozitarea documentelor sau gazon artificial pe post de covor.
  2. Achiziționați obiecte de papetărie și birotică. Cu toate că ne-am obișnuit să rezolvăm majoritatea sarcinilor pe calculator, în continuare avem nevoie de obiecte de papetărie și birotică, în special pentru o mai bună organizare. În plus, dacă avem la îndemână o foaie și un pix, parcă simțim că putem să fim mai creativi. La urma urmei, mediul de lucru nu va inspira niciodată randament și productivitate în absența obiectelor de papetărie.
  3. Atenție la iluminat și acustică. Două dintre elementele mai importante, dar încă subevaluate în designul biroului sunt iluminatul și acustica. Statisticile arată că 68% dintre angajați nu sunt mulțumiți de iluminatul din birourile lor. Nenumărate alte studii dezvăluie că planurile de birou open-space cu acustică puternică pot distrage atenția. În ceea ce privește iluminarea, lumina solară este considerată cea mai bună. Dacă este posibil, ar trebui să găsiți modalități de a vă baza mai puțin pe lumina artificială și mai mult pe lumina naturală. În ceea ce privește acustica, este indicat să echilibrați amenajarea open-space, incluzând spații de lucru private unde angajații se pot retrage când simt nevoia.
  4. Ergonomia este un factor critic pentru productivitate. Postura slabă poate duce la probleme de vedere, dureri de cap, de gât, dureri de spate și oboseală. Cheia constă în alegerea pieselor de mobilier care pot fi optimizate de către angajați.

În cele din urmă, încercați să încurajați creativitatea. Poate sunteți de părere că știți ce ar funcționa cel mai bine, dar este posibil să nu aveți întotdeauna dreptate. Pe lângă implementarea propriilor opțiuni de amenajare, puteți încuraja angajații să se exprime și să devină creativi cu spațiile de lucru individuale. Această expresie a creativității poate spori satisfacția și impactul pozitiv asupra performanței.

Lasă un Comentariu...

*