4 articole pentru biroul de acasă pentru ergonomie și productivitate optime

Munca de acasă a început să fie o normalitate pentru foarte multe persoane și va continua să fie așa și după ce pericolul pandemiei va înceta complet, mulți angajați continuând să lucreze de acasă, fie cu normă întreagă, fie cu jumătate de normă. Dacă vă numărați printre persoanele care lucrează de acasă, s-ar putea să vă aflați în căutare de modalități prin care vă puteți configura un mediu de lucru. Și, pentru că este posibil să nu dispuneți de atât de mult spațiu pe cât v-ați dori, probabil că trebuie să profitați la maximum de spațiul limitat, astfel încât să puteți lucra eficient.

22170 - 4 articole pentru biroul de acasă pentru ergonomie și productivitate optimeIată 4 articole practice pentru lucrul de acasă, care vă vor spori confortul și productivitatea:

  1. Echipamente de birou la domiciliu. Fără servicii IT în apropiere, este important să aveți acasă echipamentul de care aveți nevoie și să știți, de asemenea, cum să îl utilizați. Puteți investi într-un laminator, un echipament multifuncțional cu fax, imprimantă și scanner, dar și într-un hard disk extern sau alte mijloace eficiente prin care puteți face copii de rezervă ale datelor. Veți mai avea nevoie de suficiente prize sau puteți opta pentru un prelungitor de birou cu cel puțin 5 prize și 2 adaptoare USB. Linia telefonică și conexiunea la internet sunt absolut obligatorii pentru a munci de acasă fără întreruperi.
  2. Accesorii de birou. Chiar dacă majoritatea activităților se desfășoară la calculator, în continuare foarte multe persoane lucrează cu pix și hârtie și cu o varietate de documente și dosare. Drept urmare, sunt necesare accesoriile de birou, de la cele esențiale precum folii, dosare, bibliorafturi și până la ace de birou, un perforator, pixuri și hârtie pentru imprimantă. Pentru organizare eficientă, optați pentru cutii de depozitare și pentru un distrugător de documente pentru eliminarea sigură a documentelor de care nu mai aveți nevoie.
  3. Birou cu înălțime reglabilă. Specialiștii sunt de părere că statul pe statul pe scaun este similar cu fumatul. Potrivit studiilor, statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp poate duce la creșterea în greutate, la diabet, la sănătatea precară a inimii, la depresie, demență și mai multe tipuri de cancer. Un birou cu înălțime reglabilă vă poate ajuta să luptați împotriva acestor pericole pentru sănătate, permițându-vă să lucrați în timp ce stați pe scaun sau în picioare. Un birou foarte performant poate fi ridicat de la 60 cm la 100 cm prin simpla apăsare a unui buton și poate avea trei presetări de memorie programabile, plus că poate fi foarte spațios și robust, cu o suprafață mare de lucru.
  4. Scaun confortabil. Un beneficiu al lucrului de acasă are legătură cu posibilitatea de a vă alege propriul scaun. Nu mai sunteți limitați la o opțiune de bază, realizată plastic de culoare neagră. Puteți, în schimb, să optați pentru un scaun elegant, cu design ergonomic, cu cadru de oțel, cu tapițerie din piele sau alt material confortabil. Un astfel de scaun va susține o postură corectă și sănătatea coloanei vertebrale. Optați pentru un scaun cu înălțime reglabilă, cu cotiere reglabilă, cu înclinare pe spate, care poate fi blocat la gradul de înclinare dorit. Cele mai multe scaune de birou vin într-o varietate de culori, de la maro, albastru, crem, alb, gri și negru, așa că puteți alege un scaun care să se potrivească cu restul amenajării spațiului de lucru de acasă.

Foarte multe persoane care lucrează de acasă investesc întâi de toate într-un monitor performant. Acum că lucrați de acasă, s-ar putea să vi se pară obositor să vă uitați la ecranul mic al unui laptop. Dacă doriți un ecran mai mare, puteți lua în considerare achiziționarea unui monitor extern de computer. Un astfel de monitor vă poate salva vederea, postura și, totodată, este destul de accesibil din punct de vedere financiar. Cele mai moderne monitoare au o rată de reîmprospătare de peste 70 Hz, un unghi de vizualizare de peste 170 de grade și un cadru subțire în partea superioară și laterală, combinate cu un panou cu iluminare din spate LED anti-orbire, asigurând astfel o experiență de vizionare confortabilă. Un astfel de monitor extern poate fi prevăzut cu porturi HDMI și VGA, asta însemnând că va funcționa cu majoritatea laptopurilor și PC-urilor.

Lasă un Comentariu...

*