3 lucruri de care să ții cont atunci când îți amenajezi spațiul de lucru de acasă

Unii dintre noi nu au un job full time, astfel că ajung destul de repede acasă. Alții, sunt mici întreprinzători ori își îndeplinesc sarcinile de lucru de acasă și nu de la birou. De aceea, crearea unui spațiu de lucru acasă este foarte importantă pentru toți cei ce iubesc acest tip de colaborări.

birouȘi cum pentru a lucra cât mai bine ai nevoie de un mediu în care să fii ferit de zgomot, musafiri sau chiar și de joaca cu copilul ar trebui să iei în calcul amenajarea unui birou la tine acasă, a unui spațiu de lucru extrem de eficient, în care să se poată regăsi toate cele necesare pentru ca sarcinile de lucru să fie duse la îndeplinire.

Iată mai jos 3 lucruri de care să ții cont atunci când îți amenajezi spațiul de lucru de acasă:

1. Dotează-l cu tot ceea ce este necesar. De exemplu, vei avea nevoie de acest calculator de birou sau de această tablă interactivă cu ajutorul căreia să îți poți ordona tot ceea ce ai de făcut în următoarea săptămână de lucru. De asemenea, biroul de acasă trebuie să beneficieze de un laptop bun, conexiune la internet, dar și de multe elemente cu ajutorul cărora să poți ordona totul în jurul tău. Vei avea nevoie de imprimantă, scaner, ba chiar și de xerox uneori. De aceea, mai înainte de a începe amenajarea biroului fă un plan și așterne pe hârtie tot ceea ce ai nevoie pentru biroul respectiv, astfel încât să cunoști cu exactitate unde așezi totul și mai ales să afli de cât spațiu ai nevoie pentru a te desfășura în voie.

2. Ai în vedere un mobilier de cea mai bună calitate. Cel mai important este scaunul pe care petreci foarte mult timp și care trebuie să fie comod și ergonomic și în care să te poți simți foarte bine, indiferent de numărul de ore pe care ești nevoit să îl petreci aici. La fel de important este și biroul pe care lucrezi care trebuie să fie confecționat din material de cea mai bună calitate și care trebuie să fie suficient de încăpător pentru ca tot ceea ce ai nevoie să îți fie la îndemână. Dacă spațiul te ajută poți așeza în biroul de acasă și o canapea de două persoane, pe care să te poți întinde câteva clipe și astfel să te ajute să te relaxezi.

3. Încearcă un decor care să îți placă! Dacă ești în pană de idei ar fi bine să apelezi la sfaturile unui specialist. Mai mult ca sigur acesta va veni cu cele mai bune soluții de decor. Dacă îți dorești amenajarea spațiului într-un stil anume este bine să faci niște schițe pe care mai apoi să le urmărești. Nu uita de pereți – ar fi bine să alegi culorile deschise, dând senzația de mai mult spațiu. De asemenea, este bine să urmărești să beneficiezi de lumină naturală, te va ajuta destul de mult în treburile zilnice. Nu opta pentru amenajarea biroului la subsol întrucât nu vei avea parte de lumina naturală și acest lucru s-ar putea să nu te binedispună. De asemenea, nu uita de accesoriile tale cele mai dragi, reușind astfel să îți personalizezi destul de mult biroul.

Lasă un Comentariu...

*