3 elemente de care ai nevoie pentru o experiență de gaming reușită

Este adevărat că pentru o experiență de gaming reușită, în primul și în primul rând contează ce jocuri alegi. Dar s-ar putea să fi constatat asta deja, și anume că indiferent cât de captivant este jocul în care te-ai aventurat, pot să apară tot felul de factori externi care să îți afecteze experiența. Poate computerul nu mai este cine știe ce performant, poate imaginea nu mai este la fel de clară sau poate te doare spatele de la scaunul uzat pe care îl ai de prea mulți ani și asta te face să te oprești din joc. Cu alte cuvinte, oricând poți să îți îmbunătățești experiența de gaming, mai ales dacă ești un jucător pasionat.

3 elemente de care ai nevoie pentru o experiență de gaming reușită

Iată 3 elemente care te vor surprinde cu cât de mult îți vor îmbunătăți orice sesiune de gaming:

  1. Audio. Dacă ești un fan al filmelor horror, știi cât de esențial este sunetul puternic și clar. De fapt, un film horror fără sunet nu mai este deloc horror. Același lucru este valabil și pentru o sesiune de gaming care necesită fie difuzoare, fie căști. Deși difuzoarele nu sunt la fel de frecvent asociate jocurilor, pot fi în continuare folosite pentru a oferi o experiență cinematografică. De asemenea, difuzoarele oferă o anumită flexibilitate, permițându-ți să auzi sunetul chiar dacă ai părăsit zona de gaming. La rândul lor, căștile reprezintă o altă opțiune pentru un sunet excelent și pot fi o completare deosebit de plăcută pentru cele mai noi jocuri intense sau înfricoșătoare. Dacă nu ai mai jucat niciun joc cu o pereche de căști, s-ar putea să ai parte de o surpriză uimitoare.
  2. Folosește o cască de gaming. O astfel de cască duce sunetul la nivelul următor, oferindu-ți acea calitate a sunetului de care ai nevoie pentru a te bucura cu adevărat de o sesiune de gaming. Unii jucători înrăiți optează pentru căști foarte performante sau pentru un Oculus, care îi împiedică să audă zgomotele exterioare. Asta înseamnă o imersiune totală în joc. Celălalt beneficiu al căștilor este acela că vin însoțite de microfoane. Odată cu prevalența jocurilor bazate pe echipă, un set cu cască îți va permite să comunici cu ușurință cu colegii de echipă. Căștile de gaming sunt disponibile atât în varietăți wireless, cât și cu fir.
  3. Ia în considerare un proiector. S-ar putea ca proiectorul să nu ți se pară cine știe ce esențial, dar folosirea unui proiector de gaming îți va permite să mărești dimensiunea ecranului, creând în același timp o senzație mai cinematografică. În prezent, sunt disponibile diferite modele de proiectoare, așa că asigură-te că investești într-un model care dispune de un număr adecvat de lumeni. De asemenea, ar trebui să optezi pentru un proiector cu un timp scăzut de răspuns și o calitate potrivită a imaginii. Dacă joci în mod regulat într-o cameră bine iluminată, este posibil să ai nevoie de un proiector cu aproximativ 3000 de lumeni sau mai mult. Un proiector adecvat îți poate transforma camera de zi într-un teatru IMAX, doar că în loc să vizionezi filmul, ești în mijlocul acestuia.

Într-un final, dacă e să fim realiști, atunci ar trebui să spunem că fiecare jucător are preferințele sale și că nu se pot indica cu strictețe elemente de gaming care să ducă experiența de joc la un cu totul alt nivel. Deși există o varietate de componente pe care le poți actualiza pentru a-ți îmbunătăți experiența de gaming, totul depinde de tine în cele din urmă. Deși un monitor imens poate fi important pentru unii jucători, acesta poate fi mai puțin important decât un Oculus sau o cască de gaming pentru alții.

Înainte de a-ți pune la punct arena de gaming, ia în considerare și ceea ce îți poți permite, dar și ceea ce ai nevoie cu adevărat. Dacă mouse-ul pe care îl ai este deocamdată în regulă, atunci n-are rost să investești într-un mouse, dar dacă ești pregătit să investești într-o nouă placă grafică, atunci nu ezita.

Lasă un Comentariu...

*