Cum putem creea o bibliotecă originală şi organizată

Pentru cei care încă sunt adepţii citirii unei cărţi tipărite pe foaie, montarea şi organizarea unei biblioteci poate fi o activitate extrem de plăcută şi satisfăcătoare.

Având în vedere că biblioteca, simbolul cărţilor tipărite, pierde din ce în ce mai mult teren în faţa mediului on line, orice iubitor de carte consideră că este extrem de important să-şi amenajeze o bibliotecă şi să-şi organizeze cărţile, măcar în memoria timpurilor în care cartea era singura sursă de formare şi de informare, dar şi în speranţa că noile generaţii vor moşteni cât de puţin din dragostea pentru citit şi vor respecta cartea.

Îmbinând noul cu vechiul, putem proiecta pentru cărţile noastre cele mai ingenioase şi originale tipuri de biblioteci, încercând să le încadrăm în mediul locuinţei noastre. Aşa cum transformăm fiecare părticică a casei îndemnaţi de noile tendinţe, aşa putem înviora şi moderniza rafturile unei biblioteci împovărate de timp şi cărţi.

Imaginaţia nostră şi ajutorul unor specialişti, adaptate toate condiţiilor pe care ni le impune spaţiul disponibil al casei, pot da naştere unei biblioteci moderne şi originale pe care chiar şi cei mai tineri membri ai familiei o vor aprecia.

Putem opta pentru o formă circulară de bibliotecă, în care rafturi aşezate în spirală vor găzdui într-un mod aerisit şi ordonat sute de cărţi.

Cuburi de diferite dimensiuni pot fi ataşate pe pereţi în cele mai ingenioase jocuri de poziţii, realizând un cadru extrem de orinal.

 

Clasica bibliotecă poate fi înlocuită cu un fagure realizat din rafturi egale, cu o piramidă în care dimensiunile rafturilor descresc sau cu o mare stea realizată şi policioare ataşate pe perete.

Un mod ingenios de a monta o bibliotecă îl reprezintă partea laterală a unei scări interioare. Acolo pot fi montate rafturi adaptate strict pe dimensiunea spaţiului disponibil, respectiv rafturi ce vor creşte ca dimensiune odată cu creşterea numărului de trepte ale scării. Astfel se economiseşte spaţiu şi se foloseşte pentru un scop clar un loc dificil de folosit.

Imaginaţia nostră poate da naştere unora dintre cele mai  originale tipuri de biblioteci. Rafturi ordonate sau într-o aparentă dezordine, forme dintre cele mai variate, nuanţe şi tonuri combinate, toate pot creea o bibliotecă aparte.

Odată montate rafturile se poate începe organizarea bibliotecii, ţinându-se cont de subiecte, edituri, ediţii,  autori, ani de apariţie, colecţii sau doar de dimensiuni. Aceasta va fi partea cea mai frumoasă a operaţiunii de montare a unei biblioteci, rezultatul final fiind vizibil şi încântător pentru orice iubitor de carte.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*