Invită-ți primăvara în balcoane!

Majoritatea celor care locuiesc la bloc au fie o terasă sau, de cele mai multe ori, unul sau mai multe balcoane. Ceea ce nu știm este că aceste spații sunt extensii ale apartamentului, menite să ne ofere o gură de aer proaspăt. Chiar dacă nu sunt suficient de spațioase, un specialist în designul interior va ști cum să exploateze fiecare centimetru din suprafața sa. Sau poate nici prin gând nu ne trece că putem avea un loc al nostru în care să ne relaxăm și să ne servim cafeaua în diminețile de vară.

balcoane (1).jpg

Picture 1 of 11

Din experiența vizitelor mele la diferiți prieteni, am observat că cea mai mare parte din balcoane servesc pe post de „depozit” . Găsești saci plini de haine, încălțăminte nefolosită în respectivul sezon, diferite uscătoare de haine sau diferite lucruri inutile, aruncate sau nu. Pentru că nu ne dorim un astfel de spațiu, am stat de vorbă cu Alexandra Stancu – Senior Designer, care ne-a oferit câteva sfaturi. Ea ne învață cum putem transforma aceste balcoane într-un spațiu relaxant, dacă alegem o amenajare cât mai coerentă. Fiind o prelungire a unei camere, ideal este să se păstreze același stil de amenajare și să nu fim zgârciți cu alegerea texturilor și a culorilor.

Iată câteva idei pentru o amenajare cu stil la balcoane:

  • Pentru crearea unui spațiu cu personalitate, puteți opta pentru fotografii, covorașe și perne colorate.

  • Gresia poate fi folosită în mod curent pentru pardoseală, poate fi înlocuită cu o podea de lemn tratat, care să reziste la vânt și ploi, la temperaturile ridicate din timpul verii, dar și la temperaturile scăzute din timpul iernii.

  • Dacă aveți un spațiu îngust, optați pentru o organizare pe verticală. Alegeți o masă pliantă, o culoare unitară pentru pardoseală și pereți, creând astfel senzația unui spațiu mai mare.

  • Spațiul din balcon poate fi transformat într-un decor romantic atât pe timpul zilei prin finisaje și decorațiuni alese, cât și pe timpul nopții, dacă optăm pentru un iluminat artificial mai deosebit. Un exemplu în acest caz sunt spoturile cu reglare a intensității luminii, corpuri de iluminat dispuse pe pereți sau chiar lămpi solare.

  • Dacă vă întrebați ce materiale să alegeți, e bine să știți că lemnul, fierul, rattanul sau piatra decorativă sunt materialele cele mai recomandate din punct de vedere estetic și practic.

  • Nu uitați de florile frumos mirositoare și colorate, care pot fi dispuse și pe verticală. În cazul în care aveți balcoane deja amenajate, dar vă doriți să oferiți un aer proaspăt spațiului, optați pentru o nuanță diferită de lavabilă și pentru înlocuirea perdelelor și a draperiilor.

Lasă un Comentariu...

*