Cum să ai cele mai frumoase muşcate

Cei care iubesc florile, ştiu că muşcata este una dintre cele mai nobile şi elegante specii, putând creşte într-o grădină de flori, dar şi în ghivece şi jardiniere care înfrumuseţează balconul sau terasa. Apelând la câteva trucuri, puteţi avea cele mai frumoase şi sănătoase muşcate, îngrijindu-le cu răbdare şi dragoste.

Cum sa ai muscatele cele mai frumoase

Picture 1 of 5

Muşcata
Muşcata este o plantă perenă, cu peste 30 de specii variate. Originile şi le găseşte în Africa de Sud, în Europa fiind cunoscută încă din secolul al XVIII-lea. Are capacitatea de a vegeta şi înflori permanent, însă pe perioada iernii poate fi lăsată să se odihnească, păstrând-o într-un loc întunecat şi răcoros. Se va uda foarte rar,iar odată cu sosirea primăverii va fi scoasă la soare.

Pământul şi apa
Muşcata se va simţi bine şi se va dezvolta frumos într-un amestec de turbă şi nisip. Apa se va drena foarte bine şi ele vor fi sănătoase, înflorind foarte des.
Muşcata se va uda câte puţin, de două ori pe zi, la rădăcină, iar din când în când i va face chiar un duş, stropindu-o direct pe frunze.

Ghivecele
Imediat ce se sesizează faptul că rădăcinile nu mai au loc în ghiveci, se va muta planta într-unul mai mare. Tot atunci, tulpinile bătrâne se vor tăia la jumătate, ajutând tinere vlăstare să răsară.
Muşcata este o plantă sensibilă la umezeală, din acest motiv se vor alege ghivece cu o scurgere foarte bună, astfel încât apa să nu stagneze în ghiveci. O muşcată se poate usca de la prea multă apă.
Ghivecele vor fi amplasate în locuri luminoase şi încăpătoare, astfel încât planta să se poată dezvolta frumos.

Curăţarea plantei
Muşcatele vor fi permanent curăţate de frunze şi flori uscate, pentru a nu dezvolta ciuperci pe părţile deja uscate şi pentru a favoriza înflorirea.
Tulpinele mature vor fi tăiate la jumătate, lăsând locul celor tinere.

Poziţionarea muşcatei
Muşcatele sunt flori care iubesc lumina şi soarele. Astfel, muşcatele curgătoare vor fi puse într-un loc luminos, dar nu direct sub razele soarelui. În schimb, muşcatele parfumate, mai mititele, pot fi puse direct în razele soarelui. Vor înflori permanent şi vor îmbăta cu parfumul lor. Muşcata nu se va pune la umbră, deoarece va înflori foarte puţin şi se va umple de frunzuliţe. De asemenea, nu iubeşte curentul, deci nu vor puse în vânt sau curenţi de aer.


About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*