Atrage prosperitatea și energiile pozitive în casa ta folosind aceste trucuri simple!

Cu toții ne dorim ca propria locuință să fie o sursă de energii pozitive, să inspire liniște, relaxare și bună dispoziție. Iar de cele mai multe ori acest lucru nu implică prea mari eforturi, ci doar o atenție mai crescută la anumite detalii privind amenajarea sau decorarea casei.

Locuința fiecăruia dintre noi contribuie semnificativ la modul în care ne simțim, la starea de spirit și a dispoziției zilnice. Iar după o zi lungă de muncă, alte activități obositoare și de rutină, este ideal să găsești acasă exact lucrul de care ai nevoie: o sursă de energie pozitivă. Atenția ta trebuie să se îndrepte în special asupra aspectelor precum obiectele decorative, culorile, mobilierul și luminozitatea. Nu există o rețetă precisă, deoarece sunt foarte importante aportul personal, gusturile și preferințele fiecăruia, dar îți putem prezenta câteva sugestii în acest sens.

Decorarea holului

Holul este spațiul care este cel mai frecvent trecut cu vederea. Iar acest lucru este greșit pentru simplu fapt că el reprezintă chiar intrarea în locuință. Majoritatea persoanelor se limitează la un decor simplist, legat strict de utilitatea încăperii și astfel, cel mai întâlnit decor cuprinde cuierul și dulapul de pantofi.

Pentru a te umple de energie pozitivă de cum ai trecut pragul, folosește-ți creativitatea și decorează într-un mod cât mai plăcut privirii.

Plantele de interior pot anima spațiul, o oglindă mare va da impresia de spațiu mai amplu, iar câteva accente colorate vor înveseli atmosfera.

Având în vedere că holurile sunt de multe ori întunecate, amplasează mai multe surse de lumină. Poți opta chiar pentru un tunel solar, care îți va oferi lumină plăcută, naturală.

Decorarea sufrageriei

Sufrageria este unul din locurile în care petreci cel mai mult timp. Fiind un spațiu destinat socializării, privitului la televizor și uneori al servirii mesei, este absolut necesar ca atmosfera de aici să fie una cât mai primitoare.

În primul rând, evită aglomerarea. Fie că este vorba de mobilier sau de obiecte decorative, este important ca acestea să nu încarce excesiv atmosfera. Renunță la lucrurile pe care nu le folosești, la cele care nu au nicio utilitate, sau la obiectele primite în dar care nu îți plac. Totodată, este important să păstrezi ordinea. O încăpere aerisită și ordonată inspiră mai mult calm și liniște, decât una aglomerată sau dezordonată.

Un alt detaliu important sunt culorile. Optează pentru culori luminoase, în tonuri deschise, care vor face camera să pară mai spațioasă. Dacă îți plac culorile tari, folosește-le pentru a crea accente, pete de culoare care vor atrage în mod plăcut privirea.

Pentru ca sufrageria să inspire prospețime și o stare de spirit pozitivă, nu neglija nivelul luminozității. Lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă la interior, iar în unghiurile mai întunecoase folosește lămpi de podea sau de perete.

Surse de energie pozitivă

Natura este cea mai bogată sursă de energie pozitivă, pe care poți să o aduci în locuința ta cu ajutorul unor elemente naturale. Cristalele de sare de Himalaya reprezintă o variantă apreciată de multe persoane. Acestea sunt folosite de cele mai multe ori la realizarea lămpilor de sare și oferă o strălucire foarte plăcută, relaxantă. Totodată se consideră că aceste cristale transferă ioni negativi în încăpere, crescând armonia și oferind energie pozitivă.

Alte obiecte apreciate sunt pietrele naturale. Fie ca este vorba de cuarț, jad, agat, ametist, rubin sau diverse alte cristale, acestea vor contribui la o atmosferă relaxantă și calmă.

Un alt aspect pe care nu trebuie să-l omiți este mirosul din casa ta. Folosește aromaterapia și inundă locuința de arome ce-ți vor stimula simțurile și relaxa mintea.

Lasă un Comentariu...

*