Tot ce trebuie să știi despre montarea unui vas de wc suspendat

Amenajarea sau renovarea băii poate fi o provocare, mai ales în camerele cu suprafață mică. Pentru a eficientiza spațiul, este necesar să alegi obiectele sanitare cu grijă, astfel încât să fie adecvate încăperii. Un aspect important de care este indicat să ții cont este înlocuirea vasului WC cu picior cu un vas WC suspendat. Acesta este mult mai aspectuos, mai modern și ocupă mai puțin loc.

Cum se montează un vas de wc suspendat?

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un vas wc suspendat, este important să știi cum trebuie să îl montezi. Iată care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi urmezi:

 • Instalarea cadrului metalic.

Începe cu asamblarea barelor verticale și a barelor orizontale de susținere ale cadrului metalic. După ce ai finalizat acest pas, este necesar să fixezi rezervorul în cadrul metalic. Reglează înălțimea cadrului, în funcție de cum vrei să fie poziționat vasul wc, apoi fixează-l în perete.

 • Racordarea la apă.

După ce rezervorul și carul metalic sunt puse pe poziție, este momentul să te ocupi de racordarea la apă. Identifică robinetul colțar al vasului wc și înlocuiește-l cu un cot de 90 de grade. Folosește un racord flexibil și conectează-l cu ventilul cu cot.

 • Mascarea rezervorului încastrat cu plăci de gips carton.

Frumusețea vasului de toaletă suspendat este că nu are rezervorul la vedere. Pentru a-l masca, este necesară construcția unui perete decorativ din gips carton. Taie placa din gips carton și realizează decupajele necesare. Fixează placa pe profilul metalic cu ajutorul unor șuruburi autofiletante, iar ulterior montează gresia și faianța.

 • Montarea scaunului de toaletă.

Montarea scaunului de toaletă presupune multă precizie. Începe prin a măsura lungimea manșetei de racordare a scaunului, apoi ajustează și netezește marginea cu hârtie abrazivă. Instalează vasul wc pe tijele filetate și fixează-l cu șaibe și piulițe potrivite. Asigură-te că acesta este drept cu ajutorul unui boloboc și etanșează-l de jur-împrejur cu chit siliconic.

 • Instalarea panoului de comandă pentru golirea rezervorului.

Ultimul dar nu cel din urmă pas este acela de montare a panoului de comandă pentru golirea rezervorului. Tot ce trebuie să faci este să fixezi cadrul de montare și placa de susținere a garniturii, să fixezi tijele de comandă și să montezi panoul cu butoanele de comandă. După ce ai terminat treaba, este recomandat să apeși clapetele de acționare pentru a verifica tragerea apei.

Care sunt avantajele unui vas suspendat?

Dacă încă nu ești hotărât ce fel de toaletă să alegi pentru baia ta, descoperă care sunt avantajele unui vas wc suspendat:

 • Te ajută să economisești apă, datorită faptului că necesită mai puțină presiune pentru curățarea resturilor.
 • Îți permite să ajustezi înălțimea la care este ajustat vasul wc.
 • Este ușor de curățat pentru simplul fapt că poți curăța mult mai bine sub el și în jurul lui.
 • Ocupă mai puțin spațiu, fiind ideal pentru spațiile mici.
 • Este o alegere ideală din punct de vedere estetic.

Dezavantaje și probleme ce ar putea să apară

La fel ca orice produs din domeniul instalațiilor pentru baie existent pe piață, vasul wc suspendat vine cu serie de avantaje, dar și cu anumite dezavantaje. Iată care ar putea fi minusurile toaletei suspendate:

 • Este mai greu de instalat decât un vas wc cu picior;
 • Este mai greu de reparat. Deși probabilitatea să apară probleme este foarte mică, aceste situații nu sunt excluse. Într-un astfel de caz, este necesar să ceri ajutorul unui instalator.
 • Poate fi mai costisitor decât un vas wc cu picior.
 • Necesită montarea pe un perete solid și rezistent.

 

Lasă un Comentariu...

*