Schimbă stilul băii tale cu modele moderne de gresie și faianță

Sursa foto: neakaisa.ro

Nu e ușor să amenajezi o baie, mai ales atunci când încăperea nu este tocmai una generoasă. Am observat cu toții că atunci când este vorba de o baie mai mică, trebuie să fii mai atent la modul în care o amenajezi pentru a nu o face să pară și mai mică. Dar nu doar în cazul băilor de mici dimensiuni este greu să alegi obiectele sanitare, mobilierul sau modele de gresie și faianță. De fapt, cred că ne facem viața mai grea atunci când vine vorba să ne hotărâm, pentru că acum găsim în magazine o gamă variată de modele.

Se întâmplă să îți faci o idee de acasă, legat de ceea ce vrei, însă atunci când ajungi să vezi multitudinea de culori, modele și stiluri, parcă nu mai ești atât de sigur de ceea ce îți dorești.

Așa că dacă te pregătești să îți amenajezi baia și ești foarte încântat de mai multe modele de gresie sau faianță decorativă, am scris aici câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

Tipuri de gresie și faianță

Alegerea poate fi foarte dificilă, mai ales în cazul în care nu ai deja o idee în minte. De altfel, modelul sau culoarea nu sunt singurele care fac alegerea mai dificila. Mai este și materialul, iar dacă nu știi avantajele fiecăruia, atunci nu poți face o comparație corectă.

Iată ce poți găsi în magazinele și site-urile speciale pentru băi:

  1. Din porțelan. Îți recomand acest tip de material pentru că este cel mai durabil, rezistent la șocuri mecanice sau la schimbări mari de temperatură. Modele nu sunt chiar foarte multe, dar sunt simple și cu un aspect modern. Dezavantajul gresiei sau faianței din porțelan este că fiind un materail dur și dens, va fi ceva mai dificil să fie montată, tăierea și găurirea necesitând o atenție sporită, dar un specialist cu experiență sigur se va descurca
  2. Din ceramică. Dacă alegi acest tip, ar trebui să știi că plăcile sunt mai puțin rezistente și mai predispuse crăpăturilor sau ciocnirilor dacă nu acorzi atenție obiectelor pe care le manipulezi sau celor care pot veni accidental în contact cu gresia sau faianța. Dacă totuși vrei să ai în baie aspectul stilat al ceramicii, atunci poți încerca varianta gresiei și faianțelor din porțelan, dar cu ceramică turnată la suprafață.

Sursa foto: neakaisa.ro

  1. Din piatră naturală. Dacă visezi la o baie luxoasă, exact așa cum ai văzut în reviste sau în filme, atunci aceasta este varianta cea mai bună. Sigur că va trebui să aloci un buget mai generos decât în mod normal, dar rezultatul va fi cu siguranță pe măsură. Pe lângă asta, va trebui să ţii cont că va fi mai dificil să întreții baia pentru că piatra naturală necesită o îngrijire specială. Pentru a te bucura de toate beneficiile pietrei naturale trebuie să fii atent la nivelul de porozitate al acesteia. Pentru siguranţă consultă un specialist care te poate ajuta să alegi modelul potrivit montării în spaţii cu umiditate ridicată.

Dacă partea cea mai grea a trecut, adică ți-ai ales gresia și faianța decorativă, atunci poți trece la mobilarea băii. Alege corpurile de mobilă care să se potrivească cu stilul băii, iar pentru a-ți cumpăra un vas de toaletă, lavoar sau ale lucruri de care ai nevoie, îți recomand obiectele sanitare de la Neakaisa.

Sfaturile experților în alegerea gresiei și faianței

De curând am citit destul de multe sfaturi și secrete venite din partea designerilor de interior în ceea ce privește amenajarea băii, așa că m-am gândit că ar fi util să le adaug în acest articol.

  1. Alege piesa de faianță pe care ți-o dorești foarte mult și care vrei să fie în centrul atenției. Poate fi un model sau o nuanță deosebită, dar pe care să o adaugi într-o singură parte pentru a nu încărca baia.
  2. Nu alege mai mult de trei modele diferite, indiferent că este vorba de culoare sau pur și simplu de desenele de pe plăci. De obice, designerii recomandă un model pentru gresie, unul pentru pereți și unul special pentru partea dușului sau căzii. Desigur, cele trei trebuie să aiba accente asemănătoare pentru a face legătura între ele.
  3. Ia în considerare și partea practică. Alege materialul și modelul de gresie sau faianță care nu necesită îngrijiri speciale și pe care murdăria sau umiditatea nu se observă foarte rău. De asemenea gândește-te la cat va rezista în timp dacă nu ești dispus să investești iar prea curând.
  4. Ține cont de dimensiunea plăcilor și de poziționarea lor. Plăcile trebuie să fie dimensionate în funcție de mărimea băii. În ceea ce privește poziționarea lor, designerii au tot felul de opțiuni pornind de la stilul băii: pătrată, vagon, foarte mică, etc.

Lasă un Comentariu...

*