O baie șic, cu ajutorul pietrei naturale

Gri, crem, alb sunt doar câteva dintre culorile în care poți decora o baie șic cu ajutorul pietrei naturale. Este un design îndrăzneț și elegant, care va da oricărei bai un aer șic, special. Durabilitatea este principala calitate a pietrei naturale, de aceea este perfectă pentru amenajarea băii.

baie sic (1)

Picture 1 of 4

sursa foto: houzz.com

Cu ajutorul pietrei naturale poți placa atât pardoseala cât și pereții băii, fie integral, fie anumite accente. Și marginile căzii de baie poti fi îmbrăcați în piatră naturală, oferind o eleganță deosebită. În plus, găsești și lavoare sau cădițe din piatră naturală: travertin, marmură, limestone, etc., piese care pot deveni centrul de interes al camerei de baie.

Cum poți amenaja o baie spațioasă cu ajutorul pietrei naturale?

Dacă ești fericitul posesor al unei băi spațioase, poți profita de acest lucru prin adoptarea unui stil minimalist în amenajarea băii, ceea ce înseamnă că te poți concentra doar pe decorarea acesteia cu obiectele strict necesare. Lavoarele din piatră naturală sunt disponibile în mai multe forme (rotund, pătrat, dreptunghiular, în formă de lacrimă) și înălțimi. Poți opta pentru culori diferite (o regulă simplă ar fi să nu lucrezi cu mai mult de două culori în amenajarea unui spațiu de baie) care să aibă premise în aceeași piesă – lavoar: alb și negru, maro deschis și maro închis, alb în combinație cu maro, etc.

Dacă vrei o baie de inspirație mediteraneană, poți folosi un tip de travertin deschis la culoare și câteva elemente de decor bine alese: borduri și margini ce combină nuanțele mai închise de travertin cu modele inspirate din cultura mediteraneană. 

Idei pentru o baie mică

O baie mică va părea mai spațioasă dacă folosești culori deschise, mult alb și nu aglomerezi cu prea multe detalii. La fel, mobilierul și accesoriile, cu cât mai puține, cu atât mai bine. Pentru a economisi spațiu, poți alege o cădiță mică, de duș, din piatră naturală și eventual să adaugi un perete de sticlă pentru a proteja restul camerei de apa de la duș.

Poți folosi și alte materiale, precum terrazzo, pentru a da o notă deosebită băii tale: un accent pe perete și pardoseala din acest tip de placă decorativă, de ciment, va crea un spațiu distinct și o atmosferă extrem de elegantă.

Cum întreții piatra naturală din baie?

Piatra naturală este un material care va rezista mult mai mult decât alt tip de material folosit în amenajări. Însă chiar și acest tip de material, extra-durabil, poate fi îngrijit și protejat de eventuale pete sau schimbarea culorii, în timp. Cel mai important procedeu ce trebuie aplicat plăcii de piatră este impermeabilizarea, cu soluții special create pentru piatra naturală, din gama LTP. Apoi, există detergenți speciali ce vor păstra acest strat de impermeabilizant intact, astfel încât plăca de piatră nu va fi afectată în profunzime de pete.

 

Lasă un Comentariu...

*