Lavoare pentru baie. Criterii de selecție

Un lavoar poate schimba cu totul aspectul general al unei băi. Dintr-o multitudine de tipuri de lavoare, cum îți dai seama că ai ales modelul potrivit pentru baia ta? Îți vom oferi câteva idei care te-ar putea ajuta să faci alegerea potrivită

Modern kitchen with black sink and fronts

Criterii de selecție a lavoarului pentru baie

 

Cele mai importante criterii pentru selecția lavoarelor sunt designul și funcționalitatea, sunt de părere specialiștii realhomes.com. Astfel, există lavoare care se montează direct în perete sau lavoare cu picior. Lavoarele care se montează direct pe perete sunt potrivite spațiilor în care vor fi montate și piese de mobilier. Astfel, pentru depozitarea obiectelor personale din baie, pot fi achiziționate piese de mobilier ce pot  fi așezate sub lavoar. De asemenea, există și lavoare încorporate în perete, acestea având avantajul că oferă mai mult spațiu. Pot fi încadrate de un blat, special conceput pentru baie. Lavoarele încorporate oferă eleganță zonei unde sunt montate și de asemenea, la fel ca cele montate pe perete, pot beneficia de piese de mobilier.

 

Un alt criteriu privind alegerea lavoarelor este materialul din care acestea sunt fabricate. Specialiștii recomandă lavoarele din materiale naturale, dacă doriți să transformați baia într-o zonă luxoasă. Capacitatea și dimensiunea lavoarelor este importantă. Pentru băile mici, trebuie alese chiuvete mici, care pot fi amplasate pe colțul încăperii. Înainte de a merge la cumpărături, măsoară bine zona de baie și alege lavoarul în funcție de dimensiunile încăperii. Dacă spațiul este generos, poți achiziționa lavoare duble, ce pot fi utilizate simultan. În ceea ce privește forma, există lavoare rotunde, semicirculare, pătrate sau dreptunghiulare.

 

Tipuri de lavoare de baie

 

Specialiștii în design interior susțin că industria lavoarelor împarte aceste produse în două categorii: lavoarele tradiționale și cele contemporane.

 

Lavoarele tradiționale – conțin detalii elaborate, mai ales în cazul celor prevăzute cu picior. Aceste tipuri de lavoare sunt potrivite pentru spațiile mici, oferind eleganță și funcționalitate.

 

Lavoarele contemporane – există o gamă variată de lavoare  fabricate în stil contemporan. Ceea ce le deosebește de cele tradiționale sunt formele inspirate din figurile geometrice. Multe dintre lavoarele contemporane au fost realizate după schițele unor designeri renumiți care le-au proiectat având contururi fluide precise și bine trasate. De asemenea, de cele mai multe ori, lavoarele contemporane vin în completarea celorlalte obiecte sanitare din baie, asemeni pieselor unui puzzle.

 

Tipuri de chiuvete de baie, în funcție de materialul de fabricație

 

Atunci când cauți lavoare pentru a le monta în baia ta, încearcă să le descoperi pe cele confecționate din materiale care să ofere un design special și care să fie de calitate. În funcție de materialele din care sunt confecționate, există mai multe tipuri de lavoare:

 

Lavoare din ceramică – sunt cele mai apreciate produse de către clienți, datorită faptului că se întrețin și se curăță foarte ușor. Sunt ideale pentru o baie la care are acces întreaga familie.

 

Lavoare din rășină – sunt o alegere potrivită, datorită costurilor mici pe care le au. Cele mai multe astfel de modele pot fi montate direct în perete.

 

Lavoare din piatră – oferă eleganță zonei de baie unt sunt montate, chiar dacă din punct de vedere al prețului sunt mai puțin accesibile. Totuși, trebuie acordată o mare atenție în ceea ce privește curățenia și întreținerea acestor lavoare.

 

Lavoare din sticlă – la fel ca cele din piatră, lavoarele din sticlă oferă o notă de eleganță și rafinament băilor în care sunt montate.

Sursa foto: istockphoto.com


Lasă un Comentariu...

*