Lavoar cu picior sau suspendat – ce soluție alegi pentru baia ta?

A bathroom with wash basin in the foreground and bath in the background.

Lavoar cu picior sau suspendat – ce soluție alegi pentru baia ta?

  1. Ce tipuri de chiuvete există: freestanding sau suspendate

Alegerea unor obiecte sanitare care se potrivesc între ele, dar care se află în acord și cu finisajele alese pentru baie, este esențială. Spunem acest lucru pentru că obiectele sanitare vor ocupa aproape tot spațiul din încăpere, deci nu vor putea trece neobservate.

            Astfel, în cazul lavoarelor (chiuvete) ai două tipuri de modele de bază din care poți alege, mai exact lavoar cu picior sau lavoar suspendat. Lavoarele cu picior au prindere dintrect în podea și reușesc să mascheze de unele singure toate țevile.

Spre deosebire de acestea, lavoarele suspendat pot avea prindere în perete cu ajutorul unui cadru sau blat, caz în care va trebui să te asiguri că finisajele acoperă estetic instalația sanitară. În afara acestor două opțiuni, poți alege să încastrezi chiuveta într-un dulap, iar, în acest fel, te vei alege cu spații moderne de depozitare a produselor de înghijire sau curățenie.

  • Când optezi pentru o chiuvetă freestanding și stilurile în care o încadrezi

Lavoarele sau chiuvetele cu picior se mai numesc și lavoare freestanding, asta pentru că nu mai au nevoie de un suport suplimentar pentru a putea fi montate. O bună parte din aceste chiuvete prezintă linii curbe, dar simple, pentru a putea fi curățate cu ușurință. Designul acestor tipuri de chiuvete este elegant, adesea scos în evidență cu ajutorul unei baterii moderne, minimaliste.

Fiindcă am menționat deja de minimalism, o astfel de chiuvetă nu permite amplasarea multor obiecte pe suprafața din jurul robineților, motiv pentru care se încadrează perfect în acest stil de design, reprezentat în special de ordine, simplitate și minimul necesar.

Lavoarul cu picior are un design simplu, ocupă puțin spațiu și se regăsește de cele mai multe ori în culoarea alb, motiv pentru care se poate încadra perfect și în băi de dimensiuni mici, dar și mari.

  1. Cum încadrezi lavoarul (chiuveta) freestanding în stilul minimalist al băii tale

Pe culoarea negru, se poate folosi într-o baie cu un design minimalist, a cărei paletă de culori include nuanțe mai închise și mai deschise de gri sau alb. Pentru că ne folosim de culori închise, în cazul unei chiuvete cu picior negru este nevoie de un spațiu ceva mai mare. Într-o încăpere de dimensiuni mici efectul va fi opus celui dorit, având parte de o baie neluminată corespunzător, care pare și mai îngustă decât este în realitate.

  • Cum încadrezi lavoarul (chiuveta) freestanding în stilul scandinav (norvegian) al băii tale

Alt stil de design în care se poate încadra lavoarul freestanding este cel scandinav, fiind reprezentat de un design simplu, cald, în care primează culorile deschise și lemnul. Pentru că se va folosi foarte mult lemn sau finisaje care imită lemnul, chiuveta va lua din aspectul mat și monoton prin luciul de care dispune. 

Ce este interesant la forma chiuvetelor freestanding este că pot fi integrate în décor printr-un joc cu ajutorul formelor geometrice, cu oglinzi care prezintă o formă asemănătoare, ovală, și corpuri de iluminat cu un aspect circular, hexagonal sau triunghiular. Formele geometrice pot fi folosite oricând în stilul scandinav, ele dând personalitate unui spațiu atât de simplu.

  •  Cum încadrezi lavoarul (chiuveta) freestanding în stilul industrial al băii tale

Chiar dacă se află la un pol opus, unde negrul și aspectul nefinisat sunt esențiale, stilul industrial poate primi la fel de bine o astfel de chiuvetă modernă. Stilul industrial, fiind caracterizat prin linii drepte și materiale dure, poate primi fără probleme o chiuvetă freestanding dreptunghiulară, cu colțurile și liniile bine definite. Alături de acesta se poate opta pentru o baterie neagră mată, care să stingă din luciul chiuvetei, cu linii care sunt și ele bine definite.

            Acestea au fost stilurile pe care am dorit să le propunem cu scopul de a arăta versatilitatea de care dispune un lavoar freestanding, ușor de montat și cu un design întotdeauna modern.

Lasă un Comentariu...

*