Idei pentru modernizarea băii dintr-un apartament închiriat

Renovarea unei băi vechi ridică o mulțime de provocări, dar lucrurile devin și mai dificile când este vorba despre un apartament închiriat. Înainte să faci orice modificare într-un apartament în care locuiești cu chirie trebuie, neapărat, să discuți cu proprietarul casei. Dacă el agreează să faci anumite modificări în locuința pe care ai găsit-o foarte greu, după ce ai analizat multe oferte cu apartamente de închiriat, cel mai bine ar fi să ajungeți la un acord referitor la cine suportă costurile modernizării.

Un acord perfect între tine și el ar presupune ca el să fie de acord cu toate modernizările pe care dorești să le faci în baie și, de asemenea, să și suporte costurile lor. Sau, dacă nu este dispus să plătească pentru tot, ar fi bine și dacă ar accepta să acopere 70-80% din investiția totală.

Înainte să ajungeți la discuțiile despre costuri, este important să știi exact ce modificări îți dorești să faci în baia apartamentului închiriat. Dacă nu îți este foarte clar ce trebuie să schimbi, iată mai jos câteva idei.

Schimbă gresia și faianța

Cea mai simplă metodă prin care să modernizezi baia ar fi să schimbi gresia și faianța. Chiar dacă nu este casa ta, ar trebui să folosești niște materiale de construcții de calitate. În principiu, când schimbi gresia și faianța din baie, ai nevoie de plăcile ceramice respective, de adezivi pentru placare și de chituri pentru rosturi. Mulți proprietari sau chiriași fac o greșeală importantă când vine vorba de schimbarea gresiei și faianței din baie. Mai exact, alocă un buget consistent pentru achiziția gresiei și faianței, dar se zgârcesc cu investiția în adezivii pentru placare. Nu face și tu aceeași eroare, dacă nu vrei să ai probleme cu gresia sau cu faianța din baie.

Înlocuiește centrala termică

În cazul în care apartamentul închiriat este prevăzut cu o centrală, iar aceasta este amplasată în baie, poți lua în calcul să înlocuiești cu o alta nouă, dacă nu funcționează foarte bine ori dacă este foarte veche. Ca să-ți dai seama de cât de bine sau nu funcționează centrala termică ar trebui să apelezi la un instalator profesionist, care îți va spune exact cum stă situația. În cazul în care este nevoie de o centrală nouă în apartamentul închiriat, ar fi bine să optezi pentru una in condensație. Centrala termică în condensație se numără printre cele mai bune echipamente de încălzire în funcție de tehnologiile folosite.

 


Lasă un Comentariu...

*