Idei pentru decorarea unei camere mici de baie!

Toată viața ți-ai dorit să ai o casă uriașă, mobilată după gusturile tale și câte și mai câte. Realitatea însă te contrazice. În loc de casa pe care ți-ai dorit-o, ai parte de un apartament micuț, care pare că nu te lasă să îți îndeplinești visele legate de decorat, ca să nu mai vorbim de camera de baie, care pare că a fost creată pentru persoane de mici dimensiuni. Greșit, lipsa spațiului nu ar trebui să fie un impediment, ci dimpotrivă, imaginația ta trebuie pusă mai mult la încercare și să reușească să folosească la maximum fiecare centimetru de care dispui. La final, vei fi mai mult decât mulțumit dacă ai reușit ca acel spațiu limitat să-l transformi în ceva ce nimeni nu credea că este posibil. Cu atât mai mult că nici măcar nu ai avut cheltuieli exagerate. Pentru început, noi îți oferim doar câteva ponturi. De restul, te ocupi tu!

amenajare baie mica 1

Picture 1 of 10

Amenajarea băii pare un lucru destul de anevoios atunci când nu dispui de prea mult spațiu. Deja vasul de toaletă și cu oglinda par că au umplut deja toată încăperea, așa că ce mai poți face? Nu dispera, cu doar puțină creativitate și originalitate, îți poți transforma baia într-o încăpere stilată și colorată. Iată doar câteva sugestii de amenajare a băii pentru a economisi spațiu!

Dacă ai de decorat o baie mică, primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este modul în care vei încadra elementul dorit în spațiul disponibil. Renunță la accesoriile masive, căci nu sunt o alegere reușită pentru acest tip de baie!

Un mic truc, mereu eficient, spune că pentru a avea senzația vizuală de baie mare, alege culorile deschise. Așa că nu te hazarda în alegerea unor culori închise, doar pentru că îți place contrastul pe care îl fac cu albul obiectelor sanitare.

Folosește piese de mobilier mici sau medii, poziționate astfel încât să fie accesibile și totul să fie cât mai practic.

Acordă atenție și iluminatului. Cine a zis că în baie nu avem nevoie de o lumină perfectă? Din contră, dacă ești doamna casei, știi că baia e locul unde te machiezi cel mai adesea. De aceea, în baie alege să montezi un corp de iluminat pe tavan și altul în preajma oglinzii, pentru a avea o lumină mai bună.

La decorarea băii pot fi folosite diverse obiecte, cutii sau rafturi, orice care îți mai economisește din spațiu. Acestea pot arăta bine, dar pot fi și destul de utile. Atenție însă, să nu cazi în cealaltă extremă, adică să aglomerezi spațiul și așa de limitat. Pe acestea poți aranja diversele lucruri din baie, astfel încât să fie cât mai accesibile.

O idee originală alegerea răchitei drept material din care pot fi confecționate cutiile de depozitare din baie. În acest fel, spațiul va avea un aer vintage, cu mari accente de rustic.

Pentru a mai economisi din spațiu, construiește rafturi suspendate pe perete. Aici, totul e la alegerea ta. Poți construi spații de depozitare pe un perete al băii. Rafturile din lemn, PAL, MDF, plastic, fier sau sticlă, sunt ideale pentru a pune pe ele diversele obiecte din baie.

Acestea au fost doar câteva idei pentru a profita la maximul de spațiul îngust din baie. Dacă ai și tu altele, nu ezista să nu le împărtășești!

Lasă un Comentariu...

*