De ce sa cumperi lavoare dintr-un magazin online de sanitare?

Lavoarele par a fi un articol de baie destul de simplu, dar sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a alege modelul preferat. Cerințele de stil și dimensiune sunt două dintre cele mai importante aspecte. Există infinite variante de amenajare și, probabil, sunt extrem de multe posibilități pe care le iei în calcul din punct de vedere estetic. Cel mai bine este să stabilești de la început o linie generală și să concepi pornind de aici întreaga amenajare a băii.

lavoare baieDimensiuni

Acordă o atenție deosebită dimensiunilor. Dimensiunile sunt extrem de importante pentru că ele sunt un element fix care nu poate suporta modificări. Iar pentru o încadrare corectă a tuturor elementelor este foarte important să fie măsurate corect.

Chiar dacă înlocuiești un lavoar vechi cu unul nou, este bine să iei în considerare și forma noului lavoar, să fie armonizată cu dimensiunile în care trebuie să îl încandrezi. Cele mai importante dimensiuni sunt lățimea și adâncimea bazinului, deși nici înălțimea nu trebuie neglijată complet.

Dacă alegi separat un blat sau un mobilier pentru lavoar, trebuie să te asiguri și că sunt compatibile. Din punct de vedere al dimensiunilor, dar și al montajului.

Modele și forme de lavoare

Cel mai mare avantaj al achiziționării de obiecte sanitare online este că poți alege dintr-o gamă extrem de variată fără să vizitezi mai multe magazine fizice. De ajutor în alegerea produsului care să ți se potrivească este și filtrarea pe care o poți face online – în funcție de montare, dimensiune, de culoare, de formă și chiar de stilul preferat.

Un alt avantaj important este că poți verifica dacă produsul se potrivește camerei unde dorești să îl integrezi cu schița la îndemână. Este foarte important când vrei să achiziționezi online produse, să verifici și detaliile tehnice, făcând cercetarea online, poți verifica cu ruleta în mână dacă se va și potrivi.

În 2020, cele mai căutate lavoare baie au fost cele cu montare pe blat. Acestea au puternice avantaje estetice și sunt ușor de combinat cu modele variate de blaturi/mobilier. Un alt trend ascendent este cel al lavoarelor freestanding, lavoare cu montare direct pe pardoseala. Ele nu îndeplinesc doar rol funcțional, sunt un element de design puternic care creează un ambient puternic.

Accesoriile potrivite pentru orice lavoar

In jurul lavoarelor sunt necesare accesorii care sa transforme spatiul intr-unul extrem de util. De la savoniere, pana la cuiere pentru prosoape, oglinzi sau dulapuri de depozitare, fiecare element are un rol important.

Când le alegi, trebuie să ții cont de spațiul disponibil în jurul lavoarului, modul de utilizare – unde îți este cel mai comod să fie prosopul de exemplu, sau unde ești obișnuit să depozitezi cosmeticele. Pe lângă aceste criterii exterm de importante, trebuie să fii atent și la design, astfel încât aceste elemente să se încadreze cu ușurință în stilul amenajării băii.

Producători renumiți și nu numai

Există nenumărate modele de lavoare care diferă între ele fie prin design, formă sau culoare, fie prin montare sau material. Un astfel de exemplu e lavoarul freestanding Rune Atlas. O altă diferență notabilă între produsele disponibile este producătorul. Există pe de o parte producători internaționali renumiți, precum Grohe, Geberit, Villeroy&Boch sau Ideal Standard, producători premiați pentru calitatea materialelor și designul produselor. Există însă și producători locali care surprind prin imaginație și atenție la detalii.

Lasă un Comentariu...

*