Cum să instalezi o cadă freestanding

Căzile freestanding reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga un element artistic în baie. Producătorii de căzi freestanding recomanda angajarea profesioniştilor pentru a instalarea acestora, dar persoanele mai pricepute pot instala propriile unităţi. Este nevoie de cercetare, pregătire şi o înţelegere deplină a procesului înainte de începerea instalării, şi cu siguranţă te vei bucura mulţi ani de munca ta şi de un confort pe măsură.

Planificarea instalării unei căzi freestanding

Înainte de a cumpăra o cadă freestanding, este important să faci cercetări. O clădire solidă din punct de vedere structural, construită conform normelor, va susţine greutatea unei căzi freestanding pline, care este aproximativ echivalentă cu greutatea a cinci adulţi. Dacă locuinţa ta este deosebit de veche sau dacă ai întâmpinat în trecut probleme cu podelele, este recomandat să consulţi un inspector, un inginer şi / sau un arhitect înainte de a cumpăra cadă. Este foarte important să faci o verificare profesională a podelei, pentru a avea garanţia că suportă greutatea unei căzi freestanding, înainte de a pierde bani şi timp.

Odată ce ai îndepărtat orice problemă de greutate, comanda o cadă freestanding de înaltă calitate. Acesta este, de asemenea, momentul pentru a lua în considerare opţiunile pentru umplerea căzii. Vrei un robinet care se ridică de la podea, un orificiu curbat de cascada montat într-un perete, un cap de dus cu ploaie montat pe tavan sau un robinet separat? Alege ceea ce doreşti să incluzi şi planifica montarea instalaţiilor sanitare în concordanţă cu amplasarea căzii.

Pregătirea pentru instalare

Atunci când soseşte cadă freestanding, asigură-te că este marca şi modelul pe care l-ai comandat, şi verifică dacă ai primit toate accesoriile incluse. Verifică produsul pentru posibile fisuri, zgârieturi sau alte defecte. Dacă are vreun defect, nu instala unitatea, ci contactează imediat producătorul.

Inspectează de asemenea, obiectele auxiliare livrate împreună cu cada, pentru a te asigura că acestea sunt în stare bună şi funcţională, şi foloseşte această ocazie pentru a strânge eventualele părţi care s-ar fi putut desface în timpul transportului. Reţine că este posibil să fie nevoie să achiziţionezi anumite materiale sanitare în plus faţă de ceea ce este furnizat de producător, pentru a finaliza lucrarea.

Pregătirea podelei. În funcţie de tipul de pardoseli existente, poate fi nevoie să faci mici demolări, pentru a se potrivi cu scurgerile necesare. După instalarea sistemului de scurgere, repara podeaua. Poţi alege să pui în acest moment o nouă pardoseală, sau să amplasezi o porţiune de pardoseală rezistenta la apă în jurul căzii.

Amplasarea căzii

Pregăteşte toate uneltele şi consumabilele necesare pentru lucrare, şi urmează instrucţiunile de instalare furnizate împreună cu unitatea. Dacă la un moment dat ai nevoie de ajutorul profesioniştilor, nu ezită să te foloseşti de expertiză lor.

După instalare

Nu utiliza nouă cadă freestanding timp de cel puţin 24 de ore după instalare. Repară imediat scurgerile sau alte probleme, dacă apar. Ţine cont de instrucţiunile de curăţare oferite de către producător, pentru a menţine cadă lucioasă pentru mult timp.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/PibraWHb4h8

Lasă un Comentariu...

*