Cum să faci orice baie să pară mai mare?

Spațiile mici sunt o problemă a zilelor noastre, însă cu ajutorul unor trucuri ele pot deveni unele dintre cele mai atrăgătoare, constrângerea metrilor pătrați fiind aproape insesizabilă.

Cum să faci orice baie să pară mai mare (1)

Picture 1 of 12

Sursa foto: www.oprah.com

Și pentru că de cele mai multe ori cele mai mici încăperi sunt băile, poate și din prisma timpului pe care ni-l petrecem aici, ce putem face pentru a crea niște băi confortabile, plăcute vizual și totodată suficient de spațioase?
1. Un prima pas în obținerea unei băi mai mari, fără să fie nevoie să spargi pereți și să reconfigurezi încăperi, ar fi ca în locul pieselor de mobilier compacte, a dulapurilor sau măștilor pentru chiuvete pline, care ocupă și o parte semnificativă din pardoseală să recurgi la un scaun, de exemplu sau la un dulap cu picioare. Motivul? Dat fiind că atât prima piesă, cât și cea de-a două îți permit să vizualizezi modelul pardoseli, să vezi unde aceasta se termină, vei avea impresia că baia este mai mare.

2. Un alt truc extrem de eficient ar fi să renunți la geamurile colorate care creează granița cu dușul, în favoarea unui material transparent. În felul acesta nu vei demarca vizibil două zone și vei păcăli din nou ochiul, făcându-l să creadă că are de-a face cu un spațiu mult mai amplu. Este adevărat, de cele mai multe ori, geamurile fumurii, mate sunt alese din considerente de intimitate, dar atunci când ai o baie mică prioritățile par să se stabilească un pic diferit. În fond, de câte ori se întâmplă chiar să împarți acest spațiu cu cineva? Dacă răspunsul este foarte rar spre niciodată, atunci cred că știi ce ai de făcut în continuare.

3. În funcție de cât de mică este baia alege un vas de WC și un lavoar potrivite ca și dimensiuni. Mai mult, cu cât sunt mai mici, în special lavoarul, cu atât vei câștiga mai mult spațiu de jur împrejur, lăsând impresia de baie spațioasă. Nu spune nimeni să-ți achiziționezi cea mai mică chiuvetă de baie, dar nici nu te îndrepta către una extrem de voluminoasă.

4. Într-un spațiu mic, asemenea băii despre care discutăm acum, trebuie să încerci pe cât posibil să eviți aglomerația. Astfel, pe lângă faptul că va fi nevoie de multă ordine, de altfel ca în orice spațiu mic, ar fi recomandat să te orientezi către plăci de gresie și faianță mai mari decât palma. Mai exact, cu cât sunt mai mari aceste plăci utilizate în finisarea pereților și pardoseli, cu atât mai mare îți va părea spațiul. Numărul redus de linii, care altfel s-ar modifica considerabil în cazul mozaicului, de exemplu, va avea drept efect crearea unui spațiu mult mai uniform.

5. Așa cum aminteam și mai sus ordinea lucrurilor într-un spațiu mic este poate unul din cele mai de succes trucuri. Ideea este să nu lași nimic la vedere care ar putea să te distragă, care ar putea să sufoce și mai mult acest spațiu mic. În plus, încearcă cu orice preț să le poziționezi mai jos de brâu dacă nu vrei ca baia ta să fie percepută ca un spațiu mic, aglomerat și dezordonat. Investește în mici dulăpioare, în cutii de depozitare astfel încât să ai la un loc toate obiectele mici și totodată să le poți ascunde de orice privire.

6. Într-un spațiu mic ai voie și chiar este recomandat să te joci cu lumina artificială. Jocul de umbre are un rol esențial atunci când încercăm să descoperim vizual un spațiu. Așadar, optează pentru o lumină mai slabă pe care să o montezi în tavan, care să ofere o lumină generală întregului spațiu și una – două mai puternice în lateralele oglinzi. În felul acesta te vei putea juca și cu reflexia acestora din urmă în oglindă.

7. Un alt lucru de care ar trebui să ții cont într-o baie mică este preșulețul special. Poate că este o pată de culoare, poate că te ajută atunci când ieși din duș și nu vrei să calci pe gresia rece și udă, însă la final rezultatul este același. Oricât de simpatic este preșulețul tău de baie el tot va reuși să ofere o altă dimensiune spațiului. Ocupând chiar și o mică parte din pardoseală efectul va fi înzecit mai dramatic în ceea ce privește perceperea spațiului.

Lasă un Comentariu...

*