Cum să cureți baia fără chimicale

Baia este a doua cameră din apartamentul tău unde petreci cel mai mult timp, după dormitor. Acolo ai răgaz să te relaxezi, să încerci noi produse cosmetice, să meditezi în timp ce faci o baie fierbinte cu sare de baie parfumată sau pur și simplu să stai câteva minute sub duș și să îți revii după o zi grea de muncă. Din acest motiv, cel puțin o zi pe săptămână ar trebui să o rezervi pentru curățenia întregii locuințe, mai cu seamă a băii, unde se pot dezvolta mai multe bacterii și microbi decât în oricare încăpere din casă.

Din păcate, mai toate produsele de curățare pe care le vei găsi pe rafturile magazinelor sunt pline de chimicale, care îți pot provoca afecțiuni în timp. Ai la îndemână o mulțime de variante naturale pentru a înlocui metoda cu care ai fost obișnuit până acum să dezinfectezi și să scapi de petele din baie. Pe câteva dintre ele le vei găsi mai jos.

Cum cureți urmele de apă și petele de pe oglindă

Cada și chiuveta sunt cel mai vizibil afectate de apa dură care curge la robinete în România. Din cauza acesteia, picăturile de apă care rămân după ce le folosești pe cele două obiecte sanitare se vor usca și vor păta cu ceea ce numim „piatră”, adică vor lăsa urme albe. Nu-ți face probleme, pentru că o metodă extrem de simplă și la îndemână te va salva de această grijă. Dacă combini o parte de oțet cu două părți de apă, vei obține cel mai bun degresant și vei putea îndepărta piatra de pe robinete, din cabina de duș, de pe cadă sau din chiuvetă și vecinătățile acesteia. Poți folosi soluția astfel obținută și pentru oglinzi, pentru că petele nu îi vor sta în cale. Amestecă bine înainte de fiecare utilizare și stropește din abundență pe locul pe care vrei să îl ai curat. După ce lași aproximativ cinci minute să acționeze, șterge cu o cârpă uscată care nu lasă scame, iar pentru oglinzi și geamuri poți folosi o hârtie de ziar. Apoi te poți bucura din nou de o baie impecabilă, cu produse 100% naturale.

Cum scapi de petele de pe faianță sau gresie

Dacă vrei să speli faianța, gresia sau obiectele din porțelan, nu trebuie să arunci o grămadă de bani pe soluții scumpe sau cu un nume sofisticat. Bunicii noștri se foloseau de o metodă simplă, care îți este și ție la discreție. Împrăștie sau întinde cu ajutorul unei cârpe bicarbonat de sodiu și puțin peroxid de hidrogen, pe care îl poți găsi la aproape orice farmacie. Lasă câteva minute să acționeze și apoi, cu mișcări circulare, curăță bine zona care te interesează. Vei lăsa în urmă suprafețe strălucitoare și curate.

Cum elimini mirosurile neplăcute

Știai că majoritatea spray-urilor de pe piață conțin substanțe foarte toxice pentru organismul uman? Poți reîmprospăta o încăpere evitând folosirea acestora, prin metode de până la zece ori mai ieftine și mai eficiente. Umple trei sferturi de pahar cu apă și adaugă puțină vodcă. Toarnă în amestec câteva picături din uleiul esențial preferat și pune câteva bețișoare de bambus înăuntru. Lasă-le să se îmbibe de soluție și întoarce-le invers, astfel încât partea udă a bețișoarelor să fie deasupra. Vei parfuma camera în aromele tale favorite și vei evita să te îmbolnăvești din cauza odorizantelor de pe piață.

Casa ta poate fi mereu igienizată și cu un aer fresh dacă renunți la variantele cu care ai fost obișnuit în ultimii ani și te întorci puțin în timp, folosind metodele de curățenie de odinioară. Spor la treabă!

sursa foto: shutterstock.com

 

Lasă un Comentariu...

*