Cum să ai o baie amenajată elegant și rafinat cu bani puțini? (reduceri de Extra Black Friday)

Când vine vorba de frumusețe, eleganță și rafinament, puține material destinate finisajelor pot concura cu piatra naturală. Particularitățile pietrei naturale, culorile sale unice și finisajele bogate (ex: lustruita, mata, periata, buceardata, etc) fac din piatra naturală decorativă o alegere populară, în special pentru amenajări băi moderne.

Iată cât de simplu un spațiu utilitar poate să se transforme într-o oază de spa. Sigur, în vremurile îndepărtate, piatra naturală era o alegere excelentă pentru blaturile dulapurilor din bucătărie, dar în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți iubitori de frumos își doresc piatră naturală și la duș.

Aspectul uluitor pe care piatra îl oferă unei săli de băi trebuie menținut prin îngrijire și întreținere specială, așa că trebuie să cunoașteți foarte bine caracterul și predispozițiile modelului de piatră pe care îl veți alege.

Marmura – alegerea perfecta pentru baia visurilor tale…

O baie frumoasă pe termen lung depinde foarte mult de modelul de piatră naturala ales. Deși marmura este o alegere populară pentru amenjarea băilor, necesită în mod obligatoriu o sigilare/impermeabilizare, pentru o intretinere usoara, recomandam la fiecare 2 an aplicarea unui nou strat de impermeabilizant. În general, calitatea marmurei este clasificată cu A, B, C sau D. Marmura clasificată cu A și B are câteva vene sau incluziuni, în timp ce marmura clasificată cu C și D are mai multe venaturi.

Există numeroase excepții de la acest concept, iar la PIATRAONLINE veți primi garantat îndrumările cele mai sigure spre un material adecvat astfel încât să vă bucurați de o baie elegantă și luxoasă. De asemenea, PIATRAONLINE organizează Extra Black Friday cu reduceri generoase la o gamă amplă de modele de piatră naturală și răsplătește clienții cu premii și cu servicii din cele mai profesionale. 

Dar nu trebuie să ne rezumăm doar la marmură pentru amenajarea băilor. Granitul este, la rândul său, o alegere excelentă pentru amenajări băi. Cele mai multe tipuri de granit sunt ușor de întreținut doarece nu suferă de pe urma folosirii acidului, amoniacului și alcoolului, așa cum suferă marmura și travertinul.

Cum să întreții o baie amenajată cu piatră naturală?

Indiferent de modalitatea în care alegem să amenajăm propria baie, întotdeauna va fi necesară o minimă întreținere. Unele persoane se feresc de piatră naturală pentru că ar fi greu de întreținut, dar și plăcile standard de porțelan se pătează, iar rosturile adesea se închid la culoare.

Piatra naturală se curăță în cel mai simplu mod. Vor fi evitați detergenții agresivi, la fel și oțetul și lămâia. Se va opta în schimb pentru un detergent neutru cu un pH de aproximativ 7. Imediat după duș, ar fi bine să deschideți geamul pentru a aerisi încăperea și pentru a împiedica dezvoltarea mucegaiului. Puteți opta, de asemenea, pentru înlocuirea săpunului obișnuit cu un săpun din glicerină, care nu formează o spumă atât de abundentă. Spuma formată de săpun este o sursă foarte bună de hrană pentru mucegai.

Foarte important este să sigilați piatra cel puțin o dată pe an, pentru a-i menține frumusețea și durabilitatea și pentru a o ajuta să respingă apa. Pentru cele mai bune rezultate, apelați la ajutorul unui specialist în restaurarea pietrelor naturale.

În final, atât timp cât sunteți familiarizat cu caracteristicile și toanele pietrei naturale și aveți grijă de frumusețea sa, baia va avea întotdeauna un aspect minunat.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*