Cum puteți să luminați o baie mică?

Iluminarea este importantă în orice încăpere a casei, mai ales în baie. Iar dacă se întâmplă să aveți o baie mică, cu cât este mai întunecată, cu atât pare și mai mică. Indiferent de mărimea sa, o baie ar trebuie să fie cât mai deschisă și cât mai luminoasă. Atunci când planificați iluminarea într-o baie de mici dimensiuni, este foarte important să elaborați un sistem de iluminare care să lumineze pe deplin întregul spațiu, dar să nu exagerați, altfel baia va părea și mai mică și mai aglomerată.

Majoritatea designerilor profesioniști spun că secretul iluminării unei băi mici este gândirea creativă. Încercați să vă distanțați de lumina tradițională din băi, cum ar fi aplicile montate în zona oglinzii, și să vă concentrați mai degrabă asupra corpurilor de iluminat pentru baie, care vor maximiza spațiul mic. Indiferent dacă sunt instalate împreună sau separat, oglinzile luminate sau dulapurile pentru medicamente, iluminatul încastrat, banda cu LED și aplicile de perete sunt toate idei inovatoare și moderne de iluminare pentru baie.

În băile mici, iluminarea în zona chiuvetei este adesea ignorată deoarece acel spațiu este limitat. Plafonierele nu vor face altceva decât să ofere umbre nedorite. O modalitate excelentă de a oferi o iluminare perfectă pentru zona chiuvetei este utilizarea unei oglinzi luminate, o soluție foarte practică pentru spații mici. Disponibile într-o serie de forme și dimensiuni, aceste corpuri de baie moderne dispun de o oglindă tradițională, înconjurată de lumini. În funcție de mărimea și forma oglinzii, există fie o singură lumină în partea de sus, două lumini de-a lungul laturii stângi și drepte, fie un halou de lumină în jurul oglinzii.

Dulapurile luminate pentru medicamente reprezintă o altă opțiune de iluminat excelentă, precum și o soluție de economisire a spațiului în băile mici. Prin combinarea iluminatului, a oglinzii și a unui spațiu de depozitare într-un singur corp, un dulap de medicamente luminat este perfect nu numai pentru o baie mică, ci și pentru orice zonă cu spațiu limitat de depozitare.

Într-o baie mică, fiecare suprafață contează, prin urmare nici spațiul de sub dulapuri nu ar trebui să fie trecut cu vederea. În mod obișnuit, zona de sub raft, dulap sau blat este greu de iluminat, ducând la un spațiu întunecat care face în mod inevitabil ca încăperea să pară mică. Pentru a rezolva problema rafturilor slab iluminate sau pentru a lumina un spațiu amplasat sub dulapuri, instalați o bandă cu LED. La fel ca într-o bucătărie, spațiul care înconjoară chiuveta de baie poate fi adesea întunecat din cauza dulapurilor sau a rafturilor situate deasupra acestuia. Prin adăugarea de benzi cu LED, acest spațiu nu numai că devine funcțional, ci face și ca baia să se simtă mai mare prin diminuarea unei zone întunecate. Benzile cu LED reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga o lumină suplimentară într-o baie mică. Aceste benzi cu LED oferă o lumină caldă, care este perfectă pentru spații greu accesibile. În plus față de lumina pe care o oferă, benzile cu LED sunt ușor de ascuns,  astfel încât se poate obține o baie cu aspect elegant.

Iluminatul încastrat este o modalitate grozavă de a ilumina o baie mică, astfel încât să pară îngrijită, deschisă și spațioasă. Adesea, iluminatul încastrat se potrivește cu orice tip de arhitectură. Desigur, atunci când alegeți corpurile de iluminat pentru baie trebuie să țineți cont și de amenajarea pe care o doriți, de exemplu minimalistă, elegantă sau poate industrială. Aplicele de perete se potrivesc foarte bine într-o amenajare elegantă, în timp ce iluminatul încastrat avantajează decorul minimalist sau industrial. Spoturile sau benzile cu LED pot fi folosite în orice tip de amenajare, întrucât sunt versatile, practice și pot fi amplasate în zone ascunse ochiului.

Lasă un Comentariu...

*