Cum amenajezi o baie mare? 5 trucuri de design de care să ții cont

O baie este locul în care ar trebui să te simți cât se poate de bine, este spațiul în care îți recapeți energia pierdută peste zi. De aceea, baia trebuie oricând să fie impecabilă, să beneficieze de designul cel mai plăcut, potrivit personalității tale.

Atunci când amenajezi o baie pornești de la un lucru aparent simplu – dimensiunea acesteia. Dacă te bucuri de un spațiu mai mare, atunci mai mult ca sigur vei putea să te joci mai mult cu formele și culorile, dar și cu tipul mobilierului din baie. Dacă baia este mică, atunci trebuie să apelezi la câteva trucuri transmise de designerii de interior, menite să dea senzația unui spațiu mai mare.

Iată mai jos 5 trucuri de design de care să ții cont atunci când amenajezi o baie mai mare:

  1. Optează pentru cadă! Iată un prim aspect care diferențiază amenajarea unei băi mari de una mică. O cadă de baie este potrivită atunci când ai avut o zi grea și vrei să te relaxezi cu multă spumă sau cu sare de baie. De aceea, dacă spațiul îți permite ar fi bine să alegi o cadă de baie și nu o cabină de duș. Va fi mult mai confortabil, iar baia va arăta impecabil. Ai putea opta pentru o cadă pe picioare, mai ales dacă vrei să ai o baie elegantă.
  2. Alege ceramica de bună calitate. Fie că este vorba despre acest vas de WC, fie despre chiuvetă sau chiar despre cadă ori cabina de duș, acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate, în acest fel fiind mult mai rezistente. Vasul de WC și cada ai putea să le alegi de culoare albă, însă atunci când vine vorba de chiuvetă ai putea opta pentru piatra naturală, din marmură, granit sau travertin. Mai mult ca sigur, chiuveta va deveni astfel punctul de atracție al încăperii.
  3. Mobilierul, ales cu grijă! Adesea, alegem mobilierul în funcție de dimensiunile camerei. Mai mereu suntem constrânși de un spațiu prea mic, așa că de multe ori renunțăm la tot ceea ce ne place. Însă, atunci când spațiul nu este o problemă, baia fiind încăpătoare, am putea alege orice ne dorim. Mobilierul de baie poate fi integrat ușor și frumos într-o cameră mai mare, ceea ce trebuie să faci este să optezi pentru materiale de cea mai bună calitate. Nu ești nici măcar constrâns de alegerea unor culori deschise, acesta fiind un truc potrivit pentru o baie mică.
  4. Pereți colorați – iată un alt lucru de care poți să binedispui pentru baia ta. Se spune că unei băi de mici dimensiuni îi sunt potrivite plăcile de ceramică de pe pereți în culori cât mai deschise. Alteori, specialiștii ne îndeamnă să ne folosim cât mai mult de oglinzi, dând senzația unui spațiu cât mai mare. O baie mai mare permite placarea pereților cu faianță colorată, așa că pune-ți imaginația la încercare. Mai mult ca sigur rezultatul final va fi cel pe care îl aștepți. Vei crea un design propriu, plăcut și relaxant, iar spațiul nu va fi o constrângere. Și pentru că tot ținem cont de placarea pereților, plăcile de faianță pot fi destul de mari ca dimensiune.
  5. Iluminatul, un truc potrivit pentru orice baie! O baie trebuie să întrunească din acest punct de vedere două calități. Pe de o parte, trebuie să beneficieze de cât mai multă lumină pentru machiaj sau bărbierit, iar pe de altă parte baia trebuie să devină un mediu cât se poate de relaxant și reconfortant, printr-un iluminat cald și difuz, în zona căzii. Alege spoturi pentru zona chiuvetei pentru un iluminat mai puternic.

Lasă un Comentariu...

*