Baia – iată 5 motive pentru care să ai în vedere corpurile de iluminat specifice!

Fiecare colț al locuinței tale trebuie să beneficieze de un iluminat specific. De la camera de zi și până la bucătărie sau camera copilului, iluminatul casei trebuie să corespundă nevoilor întregii locuințe. De aceea, este bine ca mai înainte de a alege un anumit tip de becuri sau corpuri de iluminat să ții cont la nevoile reale ale acelui spațiu. Iar ceea ce trebuie să ai în vedere este să creezi o atmosferă diferită în fiecare încăpere a locuinței tale, astfel, dacă la bucătărie vei avea nevoie de mai multă lumină, în dormitor trebuie să se creeze un spațiu cât mai relaxant.

lumina baieIluminatul casei reprezintă un aspect la care trebuie să te gândești destul de atent. Mai înainte de toate ar fi bine să alegi becuri cu LED precum sunt acestea, având o durată de viață mai lungă, fiind mult mai rezistente și economice și în plus creând o atmosferă caldă. De asemenea, LED-urile cu putere reglabilă sunt o altă variantă potrivită pentru orice locuință, lumina putând fi reglată mult mai ușor în funcție de nevoie.

Și pentru că baia este un spațiu foarte îndrăgit de toți cei ai casei, fiind benefic atât pentru relaxare, cât și pentru nevoile de îngrijire, iată 5 motive pentru care ar trebui să alegi corpurile de iluminat specifice:

  1. lămpile pentru baie, pe care le poți regăsi aici, trebuie să fie rezistente condițiilor de umezeală. Acestea trebuie să fie etanșe, construite din materialele cele mai bune, astfel încât să nu existe nicio scurgere de curent electric, punând astfel în pericol viața și sănătatea celor ce locuiesc în casa respectivă. De aceea, ar fi bine să analizați cu atenție aceste lămpi de baie, fiind nevoie să fie încadrate în clasa de protecție IP23, IP44 sau IP65.
  2. Alege becuri LED, de mare calitate – acesta este un alt lucru pe care să îl ai în vedere întrucât este nevoie de becuri rezistente, cu o putere destul de mare, însă care să beneficieze și de o lumină economică.
  3. Ai în vedere corpurile de iluminat ale oglinzii. Acestea trebuie să ilumineze oglinda de sus și de pe ambele laturi, așa încât să fie eliminate orice umbre.
  4. Pentru baia mică ai în vedere un perete luminat – aceste accente de lumină dau senzația de mai mult spațiu, așa că este bine să profiți de această idee și să creezi mai multe accente de lumină pe un anumit perete al băii.
  5. Dușul se poate ilumina cu corpuri de iluminat încadrate în clasa de protecție IP65. Aceste corpuri de iluminat sunt destul de sigure și oferă o lumină relaxantă atunci când faci baie.

În concluzie, alegerea corpurilor de iluminat din baie nu este cel mai simplu lucru din lume – în primul rând acestea trebuie să fie sigure, fiind etanșe și încadrate în clasa de protecție ridicată și de asemenea să poată oferi o lumină pe cât de puternică necesară bărbieritului sau machiajului, pe atât de relaxantă.

Lasă un Comentariu...

*